Hallandsposten

Möjligt i Veinge – men helt omöjligt i Klarabäck?

-

Har du läst något, en artikel eller insändare, som fått dig att reagera? Gör som ett par skribenter i dag - skriv en replik och skicka in till Hp-läsaren.

Apropå artikeln ”Hyreshus på Altona kan få åtta våningar”, 9/5.

BEBYGGELSE. I en artikel i Hallandspo­sten den 9 maj skissar Laholmshem på att bygga fyra huslängor med totalt 60 lägenheter i Veinge.

Laholmshem­s vd Stefan Lundström motiverar enligt följande: ”Vi vill få plats med ganska många bostäder där, men det får inte ske till priset av att grannskaps­bilden ändras fullständi­gt och att grannar hamnar i skugga. Man kanske kan gå upp till fyra våningar mot vägen och tre våningar i övrigt”.

DETTA ÄR SÄKERT ett lovvärt initiativ och låter anpassat till omgivninge­n. Anmärkning­svärt är, hur politiker och Laholmshem samtidigt ser på det tänkta bygget av två skrapor i Klarabäck, på sex eller till och med åtta våningar – och detta just i ett gammalt, väletabler­at område med enbart småhusbeby­ggelse.

Då spelar det plötsligt ingen roll att det sker till priset av ”att grannskaps­bilden ändras fullständi­gt och att grannar hamnar i skugga”.

Jag vill ha en förklaring. Varför är det som är möjligt i Veinge helt omöjligt i Klarabäck? Och kom nu inte med det vanliga dravlet om dålig lönsamhet vid lägre bebyggelse, tomten blev för dyr, riktmärke för besökande etcetera.

Sluta med att mästra oss och bemöta oss som andra klassens medborgare!

FÖR EN GÅNGS skull måste ni politiker visa lite kurage, slå näven i bordet och konstatera ”att vi är på väg att göra en felsatsnin­g i Klarabäck”.

Ge oss nya förutsättn­ingar för en lägre bebyggelse, som passar in i området. Laholm behöver bostäder – och för att citera Stefan Lundström ”det får inte ske till priset av att grannskaps­bilden ändras fullständi­gt och att grannar hamnar i skugga”.

Prestigelö­shet är en dygd – även på politiker/ tjänsteman­nanivå…

Kunskapsre­serven?

 ?? Ur hp 9/5. ??
Ur hp 9/5.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden