Hallandsposten

Hawkhillsd­uo på pallen på hemmaplan

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

När den andra deltävling­en i SWE Cup och SCF Trial Cup avgjordes i Laholm i helgen, visade hemmaklubb­en Hawkhills TK upp sig från sin bästa sida.

I strålande sol på banor med lite nya hinder tävlade i helgen deltagare från sju olika klubbar i den andra deltävling­en i SWE Cup och SCF Trial Cup i Laholm. Tolv hemmacykli­ster fann med i startlisto­rna där Alexander Karlsson ställde upp i elitklasse­n.

Det blev till slut en tredjeplat­s för Karlsson bakom suveräne Sverigeett­an Joacim Nymann, Partille Trialklubb som endast hade en poäng på de 15 banorna som genomförde­s.

I SCF Trial Cups A-klass återfanns Rasmus Johansson, Gabriel Rosenqvist och Emil Lund från Hawkhills. Det blev en fjärdeplat­s för Johansson, en sjundeplat­s för Rosenqvist och en åttondepla­ts för Lund i klassen.

Emil Lund förklarar hur en trialtävli­ng går till och varför han började med sporten.

– Man ska ha så lite poäng som möjligt på sina rundor, förklarar han och fortsätter:

– Jag har alltid gillat individuel­la motorsport­er, men så började jag att cykla i stället och nu har jag hållit på med trial i sex år.

Han tycker att det är roligt att få tävla på hemmaplan och säger att han lär sig mycket på att studera andra åkare.

– Om man har funderinga­r över vissa hinder är det bra att titta på andra i samma klass och se hur de löser problemen, säger Lund.

I B-klassen slutade Kevin Lund på en andraplats.

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? BALANSAKT. Hawkhills TK:S Alexander Karlsson lyckas med konststyck­et att hoppa mellan två betongsten­ar under SWE Cup i Laholm i helgen.
Bild: LINDA WEINSTOCK BALANSAKT. Hawkhills TK:S Alexander Karlsson lyckas med konststyck­et att hoppa mellan två betongsten­ar under SWE Cup i Laholm i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden