Hallandsposten

Karlsson ersätter Björkgren i Eskilstuna

- TT

Eskilstuna sparkar tränaren Jonas Björkgren efter en tung start i damallsven­skan i fotboll. Jumbolaget har endast tagit tre poäng på de fyra inledande omgångarna och Magnus Karlsson ersätter nu Björkgren.

”Munken” Karlsson är välkänd i Eskilstuna, som slutade på tredje plats i fjolårets damallsven­ska. Fram till 2014 fanns han med i tränarstab­en innan han då lämnade för posten som klubbdirek­tör i herrallsve­nska IFK Norrköping. Han är dessutom pappa till lagets anfallare Felicia Karlsson.

– JAG HAR varit med om Uniteds resa från division 2 till allsvenska­n. Jag känner klubben väl, var i United

”Jag har varit med om Uniteds resa från division 2 till allsvenska­n. Jag känner klubben väl.” MAGNUS KARLSSON ny tränare Eskilstuna

2010–2014 och har en tränarutbi­ldning i botten även om det inte är det jag har sysslat med de senaste åren. Jag tror på laget och spelarna och har följt laget av kända skäl, säger Magnus Karlsson till Eskilstuna Kuriren.

EFTER FYRA OMGÅNGAR i damallsven­skan har jumbon Eskilstuna 3–13 i målskillna­d, mycket på grund av 0–9-förlusten borta mot tabelltvåa­n Rosengård i april.

”Det finns aldrig ett optimalt tillfälle att byta tränare under en säsong, vi i styrelsen tillsamman­s med truppen såg ändå att det behövdes en förändring och när vi dessutom fann en bra lösning med ’Munken’ kändes det rätt att göra det nu”, säger Eskilstuna­s ordförande Anna Linnakalli­o i ett pressuttal­ande.

På söndag tar Eskilstuna emot nykomlinge­n och tabellsexa­n Växjö i den femte serieomgån­gen.

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT/ARKIV ?? FÖRSVINNER. Eskilstuna har sparkat tränaren Jonas Björkgren.
Bild: JOHAN NILSSON/TT/ARKIV FÖRSVINNER. Eskilstuna har sparkat tränaren Jonas Björkgren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden