Hallandsposten

Hörnqvist hyllas inför Rysslandsm­atchen

- GÖRAN SUNDBERG/TT

Mikael Backlund sköt ett mål och spelade fram till tre. Trots sin produktiva kväll lyfte han i stället Patric Hörnqvist: – Det är en bra injektion i laget, sade han.

Backlund stod på ett mål och en assist totalt inför Schweizmat­chen.

Nu rasslade det in en ordentlig poängjackp­ott. Skönt förstås. – Absolut. Det är viktigt att vi vinner, men det är kul att kunna hjälpa till när man har en offensiv roll. Man vill vara med och producera, sade han.

KAPTEN SOM HAN är valde han i stället att lyfta fram andra. Som nyanlände Patric Hörnqvist som tog plats bredvid Backlund.

– En lätt spelare att spela med, oerhört duktig och smart hockeyspel­are. Gör det hårda jobbet och går rakt på mål. Han kom in med mycket pondus och energi.

– Han är äldst i laget nu, påpekade Backlund som med sina 29 var åldermanne­n innan den 31-årige Hörnqvist äntrade isen.

De skulle egentligen ha spelat i en kedja tillsamman­s med Detroitfor­warden Gustav Nyquist. Men Nyquist blev sjuk och i stället kom Elias Pettersson in.

Efter Växjöstjär­nans olyckliga tumfraktur är det dock färdigspel­at för honom i VM.

FÖRBUNDSKA­PTENEN Rikard Grönborg stämde in i Backlunds hyllning till Patric Hörnqvist:

– Vad säger man? Han flyger över från USA under hela natten och är mest taggad av allihopa i omklädning­srummet. Även ”Arvid” (Viktor Arvidsson) bidrar en hel del. Får de lite sömn och träning så kommer det bli riktigt bra. Sedan får vi ju in (Mattias) Ekholm och (Filip) Forsberg också och Nyquist piggnar förhopping­svis till. Det finns en hel del vapen där ute på isen.

Tre Kronors seger innebär att laget blir sämst tvåa i gruppen och därmed får stanna kvar i Köpenhamn och spela kvartsfina­l, oavsett motstånd.

Sverige leder gruppen, fyra poäng före Ryssland som har en match mindre spelad.

Sverige avslutar gruppspele­t mot just Ryssland i dag.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT ?? FIXADE SEGERN. Mikael Backlund (andra från vänster) tillsamman­s med Adrian Kempe, Magnus Pääjärvi och John Klingberg under söndagens match.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT FIXADE SEGERN. Mikael Backlund (andra från vänster) tillsamman­s med Adrian Kempe, Magnus Pääjärvi och John Klingberg under söndagens match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden