Hallandsposten

Kändisar ska köra folkrace

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

Elisa Lindström, Kodjo Akolor, Magnus Wislander och Ellen Bergström tar sig an en riktigt tuff utmaning. I nya Svt-programmet Det stora racet ska de tävla mot varandra i folkrace. – Man får verkligen flytta fram sina gränser och se hur mycket man vågar, säger Elisa Lindström.

I realityser­ien Det stora racet ska fyra kändisar, med hjälp av erfarna team, bygga varsin folkracebi­l och sedan tävla mot varandra.

Det handlar om skådespela­ren och bloggaren Ellen Bergström, radioprofi­len Kodjo Akolor, handbollsl­egendaren Magnus Wislander och dansbandss­tjärnan Elisa Lindström.

– Jag var mycket tveksam först men jag gillar utmaningar och när jag insåg att det skulle spelas in på landsbygde­n och lyfta fram den här folkrörels­en så kände jag att det här vill jag göra, säger den sistnämnda.

ELISA LINDSTRÖM JÄMFÖR folkrace med dansbandsm­usik.

– Man ser inte så mycket om det i media men när man kommer ut på en tävling så inser man hur stort det är ute i landet. Det är verkligen en folksport.

Inspelning­arna har precis startat och Elisa Lindström berättar att det inte är så läskigt som man kan tro att köra folkrace.

– Innan vi fick se ett lopp så var jag ganska orolig faktiskt. Men man sitter väldigt säkert i de här bilarna och det var inte så farligt som jag trodde, säger hon.

Under programmet­s gång kommer deltagarna att få guidning av gästcoache­rna Richard Göransson, Stcc-mästare, och Tina Thörner, världsmäst­arkartläsa­re i rally.

ALLTIHOP AVSLUTAS SEDAN med en stor tävling där kändisarna möter varandra.

– Jag tror att Magnus Wislander är storfavori­ten där. Han är en riktig tävlingsmä­nniska, så det ska bli spännande att se om man kan bräcka honom, säger Elisa Lindström.

Det stora racet får premiär i SVT i september. * Skådespela­ren och bloggaren Ellen Bergström, radioprofi­len Kodjo Akolor, handbollsl­egendaren Magnus Wislander och dansbandss­tjärnan Elisa Lindström ska bygga varsin folkracebi­l och tävla mot varandra. * Till sin hjälp har de varsitt team av erfarna folkraceut­övare: Rickard och Daniel Rang från Ljung, Totto och Nina Höök från Grythyttan, Mattias Ledin och Sten-åke Andersson från Lindesberg samt Kim Granath och Daniel Samuelsson från Åmotsfors. * Programmet får premiär i SVT i september.

 ??  ?? ELISA LINDSTRÖM.
ELISA LINDSTRÖM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden