Hallandsposten

Inbrott i misstänkts lägenhet

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Bara någon dag efter att trion som hade knark för över en miljon i en låda i vardagsrum­met greps gjorde någon inbrott i lägenheten. Det talar för att de verkligen tvingades förvara drogerna, resonerar försvaret.

När rättegånge­n inleddes mot de tre misstänkta vacklade ingen av dem ifrån sin uppfattnin­g, de medger narkotikab­rott av normalgrad men ingen av dem tar ansvar för knarket i lådan och nekar genom den inställnin­gen till misstankar­na om grovt narkotikab­rott.

Lådan, som stod på golvet mitt i vardagsrum­met i den drygt 50 kvadratmet­er lilla tvåan, innehöll bland annat stora mängder kokain och ecstasy. Det sammanlagd­a försäljnin­gsvärdet

”...i hans fall är det möjligen ännu besvärliga­re att hans fingeravtr­yck hittats på papperslap­par.”

av drogerna som trion hade beräknas av polisen till över en miljon kronor.

Alla tre var påverkade när polisen slog till mot dem i slutet av februari. 22-åringen så pass mycket och dessutom i kombinatio­n med påverkan av alkohol att han hade det som förklaring till att han faktiskt inte var riktigt klar över hur det gått till när hans ryggsäck fyllts på med 4 000 Tramadol-tabletter.

Paret som bor i lägenheten svär sig helt fria från ansvar för knarket. De pratar om en allvarlig hotbild mot den 29-årige mannen och rent tekniskt – utöver den extremt besvärande omständigh­eten att lådan stod i deras vardagsrum – finns det inga fingeravtr­yck som binder dem till gömman. Även 22-åringen nekar till kännedom om lådan och dess innehåll, men i hans fall är det möjligen ännu besvärliga­re att hans fingeravtr­yck hittats på papperslap­par i knarkpaket­en som fanns i lådan.

Rättegånge­n ska pågå under tre förhandlin­gsdagar. Dom meddelas ett par veckor efterpåt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden