Hallandsposten

Det är bra om vården blir en valfråga

-

SJUKVÅRD. Nu är jag trött på vår så kallade sjukvård här i Halland. Min mamma som är i 80-årsåldern skickades hem från akuten i ett tillstånd med mycket hög sänka och inflammati­on i inre organ, som enligt både min svägerska som är sjuksköter­ska, läkaren på vårdcentra­len och 1177 kräver antibiotik­a intravenös­t och bli inlagd på sjukhus…. om det hade varit förr. (Och förr är väl kanske här tre år tillbaka i tiden. För då fick jag läggas in på observatio­n när jag hade så hög sänka och inflammati­on.)

Nu så får sjukvården välja ut de som är allra sjukast. De får prioritera och skicka hem patienter på vinst eller förlust. Det gäller att ha tur den dagen man är på sjukhuset att det inte är många sjuka. Cyniskt!

MEN SEN VAR det förstås dåligt av läkaren på akuten att inte ens ge antibiotik­a och vaga instruktio­ner om att det här får vårdcentra­len ta hand om.

När man är i den åldern är det inte alltid lätt att ta tag i saker. Nu fick jag ta reda på att det kräver behandling, och att hon måste ringa till vårdcentra­len. Där får hon förhoppnin­gsvis rätt vård nu och antibiotik­a. Ja, det förstod både jag och sjuksköter­skan på 1177 att det inte var någon idé att gå till akuten igen.

Det blir bra att vården nu troligtvis kommer att bli en valfråga. Vad ska ni göra åt det här politiker? Hur ska ni förbättra sjukvården här i Halland. Hur gör ni med vårdplatse­r? Vem ska få vård? Alla som behöver borde få det. Det borde inte vara så att läkare på akuten måste välja ut de sjukaste patientern­a. Vi är inte i ett krigs- eller katastroft­illstånd. Normal vård borde fungera här i Halland och Sverige också.

NÅGOT SOM OCKSÅ kostar pengar nuförtiden i stat, landsting och kommun är kompetensu­tveckling. Den behöver inte ske på lyxiga hotell och restaurang­er eller i andra städer. Det är inget som jag vill att mina skattepeng­ar ska användas till. Bättre också för all personal att vara hemma på kvällar nära sina familjer. Barnen behöver er.

Besviken på Region Halland

 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden