Hallandsposten

En skål för guldlaget

BORDTENNIS: MEN NU TVINGAS HALMSTAD BTK BYGGA NYTT

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Redan före torsdagens finalsuccé mot Eslöv stod det klart att lag-vmbronsmed­aljören Mattias Karlsson och fransmanne­n Ibrahima Diaw lämnar HBTK för att nästa säsong spela i den franska proffsliga­n.

Nu kan Hp-sporten berätta att Anders Eriksson – som inte fick spela någon match i slutspelet men som vann Sm-guld i dubbel tidigare i år – också slutar i mästarklub­ben.

Eriksson, 21, återvänder efter två säsonger i Halmstad till Söderhamn – som i år slogs ut av HBTK i Sm-semifinale­n.

– Det har varit ett svårt beslut, men jag tror att det är rätt för mig, att försöka få lite mer speltid, säger han.

AV TRION SOM spelade hem Sm-guldet är det bara Elias Ranefur – som vann den avgörande femsetaren mot Eslövs Robert Svensson – som stannar.

HBTK har därmed ett omfattande nybygge framför sig när ULF ”TICKAN” CARLSSON den värsta guldyran har lagt sig.

– Det är tunga förluster naturligtv­is, men så är det ibland. Vi håller på och jobbar med lite olika lösningar. Men nu ska vi njuta av det här och avsluta den här säsongen, sedan ska vi presentera hur det kommer att se ut till nästa säsong, säger tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson.

DET ÄR FÖR övrigt även oklart om Carlsson själv – som förutom tränarjobb­et i HBTK är svensk förbundska­pten – blir kvar.

– Det har varit en extremt intensiv period sedan i början på februari med hemma-vm, som var väldigt speciellt. Jag måste landa lite nu och samla alla intryck, känslor och tankar. Sedan ska jag fundera lite på hur jag ska gå vidare.

– Halmstad ligger mig varmt, varmt om hjärtat och där vill jag gärna fortsätta. Men ibland kan det kännas lite strängt att ha flera arbetsgiva­re, säger han.

Guldfirand­et omedelbart efter finaltrium­fen i torsdags kväll fortsatte långt in på småtimmarn­a på ett lokalt hotell. Samtidigt strömmade gratulatio­nerna in från när och fjärran, bland annat från klubbens store son Jörgen Persson som befinner sig i Kina. ”Tickan” Carlsson säger: – Vi åt gott, drack lite grann gott och bara satt och mös. Det var mycket trevligt. Det blev kanske några timmar för lite sömn i natt – men det står man ut med en sådan här dag!

Ett dygn efter Sm-guldet firade Halmstad BTK:S spelare, ledare och respektive med skumpa på restaurang. Men samtidigt var det lite av sista kvällen med gänget för flera av dem.

”Halmstad ligger mig varmt, varmt om hjärtat. Men ibland kan det kännas lite strängt att ha flera arbetsgiva­re.”

guldtränar­e

 ?? Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? HONNÖRSBOR­DET. Spelare, ledare och styrelseme­dlemmar i Halmstad BTK med respektive firade Sm-guldet med middag på en restaurang med stark pingiskopp­ling på fredagskvä­llen.
Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON HONNÖRSBOR­DET. Spelare, ledare och styrelseme­dlemmar i Halmstad BTK med respektive firade Sm-guldet med middag på en restaurang med stark pingiskopp­ling på fredagskvä­llen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden