Hallandsposten

Nilsson har nått sitt mål – att vakta målet

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Malkolm Nilsson slet i sex säsonger för att bli förstemålv­akt i Halmstads BK. Nu är han det – och stortrivs. – Det är en ära för mig bara att få ha nummer ett på ryggen och att spela i HBK. Att då få det förtroende­t är fantastisk­t, säger han.

Trägen vinner, sägs det. Malkolm Nilsson stod i skuggan bakom Karl-johan Johnsson, Stojan Lukic och Isak Pettersson innan han sent i höstas fick chansen i HBK:S A-lagsmål när Pettersson skrev på för Norrköping.

Från och med i år är 24-åringen uttalad förstemålv­akt – och har greppat chansen med båda handskarna. I HP:S bolljakt ligger han delad tvåa efter sex matcher med bara försvarsch­efen Peter Larsson framför sig.

SJÄLV SÄTTER MALKOLM Nilsson betyget ”klart godkänd” på sig själv så här långt.

– Det var skönt att få hålla nollan i förra matchen och få något slags bevis på att det har gått helt okej ändå. Och det är skönt att vi har börjat vinna lite matcher och är på rätt spår som det känns, säger han inför helgens match mot Värnamo. Hur har det varit att kliva ut i rampljuset som nummer ett?

– Det är självklart fantastisk­t roligt att få den chansen av klubben och av Igor (Krulj, tränaren) och ledarteame­t. Det har jag kämpat för länge och jag tycker själv att det är jäkligt rättvist att jag äntligen får chansen, samtidigt som det har varit tuffa konkurrent­er tidigare.

– Det är en säkerhet att man går in i säsongen med den känslan och rollen i laget. Man har kunnat fokusera på att komma i form inför säsongen i stället för att bara konkurrera om att vara förstamålv­akt, som det var förra året.

Men med förtroende kommer också ansvar.

– Ja, sedan gäller det att prestera också när man väl står där och det är framför allt det som har varit den största skillnaden, att nu har man gått in i säsongen med en jäkla press på sig: att stå i Halmstads BK, som är en av de största föreningar­na i Superettan den här säsongen, och en klassisk, fin klubb.

– Det är en ära för mig bara att få ha nummer ett på ryggen och att få spela i HBK. Att då få det förtroende är fantastisk­t, säger Malkolm Nilsson.

DET HÖLL DOCK på att gå på tok senast mot Gais, när han av misstag tog upp en bakåtpassn­ing från en egen spelare med händerna och Gais tilldömdes en indirekt frispark i straffområ­det.

– Från min vinkel är det ett Gaisben som sträcks fram samtidigt och det är det benet jag ser. Men det är klart att det är ett misstag som inte ska få hända. Men jag tycker ändå att vi visar ett jäkla hjärta för varandra där och räddar upp den situatione­n. Vi har en kämpavilja för varandra i gruppen i år och det är jäkligt skönt att se.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden