Hallandsposten

HBK flyttar till Halmstad arena

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Halmstads BK byter hemmaplan inför det historiska klivet upp i Svenska Futsalliga­n i höst. Högskoleha­llen ratas till förmån för Halmstad arena.

HBK hade på fredagen besök av en representa­nt för Svensk Elitfotbol­l som inspektera­de facilitete­rna.

I SFL krävs bland annat bättre arbetsutry­mmen för media och möjlighet att spärra av mellan hemmaoch bortasuppo­rtrar.

– Det finns mycket bättre förutsättn­ingar för det på Halmstad arena och eftersom det är lite mer publiktryc­k i SFL, till exempel när Hammarby kommer, så är det bra att ha den kapacitete­n, säger HBK:S klubbchef Susanne Nilsson.

DET KAN DOCK bli så att några Sfl-matcher ändå spelas i Högskoleha­llen om Halmstad arena är upptagen av andra evenemang.

Halmstads BK tog över Halmstad Futsalklub­bs verksamhet under sommaren i fjol och det blev succé direkt i vintras med serieseger i division 1 och en dramatisk kvaltriumf mot FC Diaspora från Uddevalla.

Debutsäson­gen i Svenska Futsalliga­n – som från och med i höst bantas från två åttalagsse­rier till en liga med 14 lag – drar i gång i slutet av september.

HBK:S TRÄNARE PER Lunnebjer följer med upp i högsta serien. Det är redan klart.

– Jag är taggad på att fortsätta och mäta mig med de bästa, säger han. Hur ser det ut på spelarsida­n?

– Större delar av truppen som vi hade förra året kommer att köra vidare, i alla fall enligt de indikation­er jag har fått. Sedan förs det lite dialog med nya spelare, men inget som är klart. Hbk-tränaren fortsätter: – Jag känner mig ganska trygg vad gäller bredden på truppen, men vi kanske behöver få in ytterligar­e någon spets. Min känsla är väl att till topp tre i Sverige känns steget ganska långt just nu, men till andra halvan är det inte så att det skrämmer oss väldigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden