Hallandsposten

Hallänning minglar på festival i Cannes

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”I kväll avslutas festivalen med en gala. Då är det röda mattan och smoking som gäller.”

DANIEL OHLANDER, Halmstadbo på Cannes Filmfestiv­al

I onsdags åkte Halmstadbo­n och filmälskar­en Daniel Ohlander, 26 år, ner till Cannes Filmfestiv­al. – Tidigare i veckan här på festivalen firade filmen ”Grease” 40 år, och John Travolta var på plats. Det var häftigt, säger han.

Cannes Filmfestiv­al i Frankrike startade den 8 maj och avslutas i dag. Halmstadbo­n Daniel Ohlander blev ditbjuden av arrangörer­na och har varit på plats sedan i onsdags.

– Alla från hela världen mellan 18 till 28 år fick ansöka om att få åka hit, vilket jag gjorde och blev antagen. Så det är därför jag är här i dag, och det är såklart riktigt kul. Jag har hittills mött två andra svenskar som också blev antagna men resterande är från hela världen, säger han.

TILL VARDAGS STUDERAR Daniel till ämneslärar­e i Halmstad. Men han har också ett brinnande intresse för film, och är medlem i Halmstads ciné club, som visar biofilmer varje vecka. Hans egen favorit är ”Gudfadern”.

Det var runt 1 500 personer som fick följa med på resan ner till Filmfestiv­alen. Och enligt Daniel var det flera tusen som hade sökt.

– Jag hade verkligen tur, solen skiner och jag njuter massor.

PÅ PLATS I CANNES får han göra det han älskar – nämligen titta på film hela dagarna.

– Det är i princip det vi gör. Vi har tillgång till de flesta filmerna som visas, förutom några som går på morgonen och kvällen. För att se dem måste man ha en inbjudan. När vi har ledig tid är vi ute och äter och har det gott i värmen, det finns saker att hitta på hela tiden, säger Daniel. Har du mött många kändisar?

– Här finns en del, haha. Men i onsdags kväll så firade ”Grease” 40 år och då var John Travolta på plats och pratade innan filmen visades. Det var en utomhusbio nere på stranden och alla sjöng med i sångerna. Det var väldigt trevligt, säger han.

I KVÄLL AVSLUTAS festivalen med en gala, och för att få komma in måste man ha en inbjudan. Man kan också ansöka om att få komma in, och det har Daniel gjort.

– Då är det röda mattan och smoking som gäller. Jag hoppas att jag får komma dit, jag får veta det lite senare. Men jag har min smoking med mig – jag är redo, säger han.

 ?? Bild: PRIVAT ?? PÅ CANNES FILMFESTIV­AL. Halmstadbo­n Daniel Ohlander, 26 år, är på plats i Frankrike.
Bild: PRIVAT PÅ CANNES FILMFESTIV­AL. Halmstadbo­n Daniel Ohlander, 26 år, är på plats i Frankrike.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden