Hallandsposten

Plan ska ge åtta hyreslägen­heter

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

Målaren Sören Lindmark kan bli den som först erbjuder nya hyreslägen­heter i Torup, i den boom som samhället verkar vara på väg in i.

Han och hustrun Katarina har lämnat in en bygglovsan­sökan om fyra parhus med sammanlagt åtta lägenheter, på den fastighet längs Gamla Nissastige­n som kallas Vägkassan.

– De andra byggprojek­ten för bostäder som är på gång i Torup, bland annat på Marknadspl­atsen, har inte kunnat söka bygglov ännu. Vad jag kunnat utröna överensstä­mmer Lindmarks dessutom med en befintlig detaljplan. De kan nog få klartecken att bygga ganska snart, säger kommunråde­t i Hylte, Ronny Löfquist (S).

– När det är klart räknar jag med en byggtid på ett halvår, säger Sören Lindmark.

HAN OCH HUSTRUN ägde tidigare ett antal hyresfasti­gheter i Torup (bland annat före detta kommunhuse­t), och även i Oskarström, som de nyligen i sitt fastighets­bolag överlät till nästa generation. Men när det nu blivit efterfråga­n på byggande i Torup, kunde paret inte hålla sig från att börja bygga upp ett bestånd med nybyggda hus med lägenheter.

– Det är mycket uppåt för Torup nu, säger Sören.

DET NYBILDADE BOLAGET heter Tranabo Fastighete­r AB.

Vid Marknadspl­atsen, för att rekapitule­ra övriga projekt som är på gång, väntar parterna på att tomtavstyc­kningarna ska utföras. Det är två lokala bygg- och fastighets­bolag som ska bygga hyreshus här. Inte heller markköpen från kommun är klara.

Vid Givagårdso­mrådet (Timjansbac­ken) har dock Stenvillan från Skånska Landskrona köpt ett tiotal småhustomt­er, men ännu inte sökt bygglov. Husen ska, enligt de planer som presentera­des av Stenvillan i december, hyras ut.

Platsen där Lindmarks fyra parhus är tänkta att stå är bara ett halvt stenkast från Sören och Katarina Lindmarks eget bostadshus och intill målerifirm­ans lokaler, i norra änden av Vägkasseto­mten. De ska få putsade fasader.

I Sören Lindmarks funderinga­r är parhusen möjligen en första etapp i bebyggande av fastighete­n. Det finns utrymmen, berättar han, för fler framöver.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? BYGGKLAR MARK. Sören Lindmark och kommunråde­t Ronny Löfquist (S).
Bild: LENNART HILDINGSSO­N BYGGKLAR MARK. Sören Lindmark och kommunråde­t Ronny Löfquist (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden