Hallandsposten

Funkisgrup­p nytt inslag på sportlägre­t

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

Stadium Sports Camp ger barn möjlighet att prova på alltifrån cheerleadi­ng till skateboard. Och till sommaren får fler chansen. Då finns det nämligen en funkisgrup­p.

Stadium Sports Camp drog i gång 1995 i Norrköping, och sedan förra året finns sommarlägr­et även i Halmstad. Under lägret får de deltagande barnen prova på ett flertal olika sporter, men även det sociala står högt på dagordning­en.

Nytt för i år är att det ska bildas en funkisgrup­p för barn med mentala funktionsv­ariationer, så som Downs syndrom och autism.

– Vi vill ge fler och fler möjlighet att utvecklas. Vi har sedan tidigare friplatser till barn från socioekono­miskt utsatta områden, och nu ska vi sätta ihop en funkisgrup­p, säger Kim Karlsson på Stadium Sports Camp AB och fortsätter:

–Det känns jättekul att starta den här gruppen tillsamman­s med RBU Halland och FUB Hylte/ Halmstad.

Gruppen kommer att bestå av tio stycken barn mellan 8 och 15 år som under tre dagar i början av juli får prova på sex olika sporter.

– Det känns viktigt det här. Vi vill ha ett läger för alla där alla får en möjlighet att röra på sig.

Även Maria Norman, ordförande i RBU Halland, ser fram emot sommarens läger.

– Det känns jätterolig­t att ge de här barnen en möjlighet att prova på olika sporter. Jag hoppas att de får upp ögonen för nya aktivitete­r, säger hon.

Och gällande framtiden finns det nya mål i sikte förklarar Kim Karlsson.

– Vi hoppas kunna starta en grupp för rörelsehin­drade också. Vi vill ha grupper för alla, säger Kim Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden