Hallandsposten

KD tiger om de fossila utsläppen

-

Oskarström

Svar till Larry Söder (KD) och Magnus Oscarsson (KD), 17/5.

POLITIK. Kd-politikern­a Larry Söder och Magnus Oscarsson konstatera­r ”Alla kan inte åka tunnelbana”. Det är helt riktigt. Det är inte heller svårt att i allmänna ordalag instämma i att “vi som lever nu ska överlämna en jord som nästa generation kan ha som hem”. Problemet uppkommer när Söder och Oscarsson ska konkretise­ra hur vi ska uppnå denna goda intention. Då är det tomt.

IBLAND KOMMER mina egna individuel­la intressen i konflikt med varandra. Å ena sidan kanske jag behöver bilen till jobbet, jag är också mån om att bilens värde inte ska falla dramatiskt. Här har KD en lösning. ”Förslaget att kommuner skulle få möjlighet att förbjuda äldre dieselbila­r är fel på alla håll”. Å andra sidan har jag ett ännu större intresse av av att kunna cykla, promenera och vistas i stadens centrala delar utan att riskera hjärtoch kärlsjukdo­mar eller att dö i förtid till följd av bilavgaser. Jag önskar att mina barn ska slippa att drabbas av inlärnings- och koncentrat­ionssvårig­heter till följd av fossila utsläpp från personbila­r. Då tiger Söder och Oscarsson.

Man måste kunna tänka två tankar samtidigt. Därför har jag en fråga till Larry Söder och Magnus Oscarson, eller någon annan företrädar­e från KD: Vad har KD för konkret förslag för att minska fossila utsläpp från personbila­r i till exempel Halmstad?

EFTERSOM KD tillsamman­s med övriga partier, SD undantaget, står bakom riksdagens mål om att minska utsläppen från inrikes transporte­r med minst 70 procent senast 2030 jämfört med 2010 är det ganska bråttom. Det är alltså något för sent att hänvisa till att marknaden löser problemet. Hade det varit så enkelt hade vi inte haft den här akuta diskussion­en våren 2018.

CGL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden