Hallandsposten

Spelarflyk­t i Hammers

ISHOCKEY: TAPPAR TVÅ TOPPFEMMOR OCH FÅR BYGGA NYTT

-

Hammers svarade för en stark säsong och var nära att ta sig till playoff till Allsvenska­n.

Men går det bra så får spelarna ögonen på sig och som det ser ut nu försvinner sex av klubbens främsta poängspela­re till kommande säsong.

Allt som allt handlar det om ett tapp på hela 229 poäng!

Femman med Gustaf Berling, Erik Borg och Martin Pärna producerad­e tillsamman­s över 150 poäng och samtliga spelar i nya klubbar i höst.

Samtidigt deklarerar Björn Hjärpe att han lägger skridskorn­a på hyllan för att satsa på den civila karriären, Simon Stark säger sig vara osäker på en fortsättni­ng då han ska bli pappa i sommar och Jesper Johansson är fortfarand­e intressant för Västerås.

– JAG TYCKER att det är jättesynd att så många spelare lämnar, men det är bra och duktiga killar och jag förstår om Allsvenska­n eller ligor utomlands lockar. Får de kontrakt är det bara att gratulera, tycker Fredrik Johansson.

– Men det visar också att vi har tränare i Hammers gjort mycket som är rätt. Vårt jobb är att utveckla spelare och det har vi lyckats bra med. De fem senaste säsongerna har vi skeppat i väg 16 spelare som i dag finns i Allsvenska­n eller högre upp. Det kan man kalla en skaplig plantskola.

GUSTAF BERLING GJORDE stor succé under debutsäson­gen i Hammers trots att han spelade med ett avslitet korsband.

Han opererades för två månader sedan och hoppas vara på is när hockeysäso­ngen drar i gång efter sommaren.

Men han vet inte var han spelar då.

– Jag närmar mig ett beslut. Det finns intressen från Allsvenska­n och sedan har nog varenda division 1-klubb i södra Sverige ringt. Det ska mycket till för att det ska bli Halmstad, säger Berling.

Erik Borg gör däremot klart att han byter klubb och samma gäller Martin Pärna.

– Det är inte helt klart än, detaljer återstår, men det blir spel i Allsvenska­n, konstatera­r Borg.

– Jag har anbud från andra lag och kommer inte att vara kvar i Hammers, säger Pärna, som ryktesväge­n placeras i antingen Troja Ljungby eller Vimmerby.

– Det finns sanning i det, men min nya klubb kommer att presentera­s i juni eller juli när jag fått klart allt.

Halmstad Hammers superkedja är förlorad. Dessutom ser ytterligar­e viktiga spelare som Jesper Johansson och Björn Hjärpe ut att lämna klubben. – Vi tappar två toppfemmor, säger tränaren Fredrik Johansson.

HAMMERS TVINGAS DÄREMOT bygga nytt igen.

– Det är många spelare som hör av sig och vi har en del i pipelinen så jag är inte orolig, hävdar Johansson, som säger att Hammers gjort klart med en förlängnin­g med unge målvakten Jacob Crespin.

”Jag tycker att det är jättesynd att så många spelare lämnar, men det är bra och duktiga killar och jag förstår om Allsvenska­n eller ligor utomlands lockar.”

FREDRIK JOHANSSON,

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN OCH JARI VÄLITALO ?? Halmstad Hammers ser ut att tappa sex av lagets poängspela­re från förra säsongen: Erik Borg, Martin Pärna, Gustaf Berling, Simon Stark, Björn Hjärpe och Jesper Johansson.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN OCH JARI VÄLITALO Halmstad Hammers ser ut att tappa sex av lagets poängspela­re från förra säsongen: Erik Borg, Martin Pärna, Gustaf Berling, Simon Stark, Björn Hjärpe och Jesper Johansson.
 ??  ?? MÅNGA FÖRLUSTER.
MÅNGA FÖRLUSTER.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden