Hallandsposten

Stjärnor stannar kvar i Halmstad

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Halmstad BMK ser ut att få behålla laget intakt efter Smsemifina­len i våras. – Alla som vi har pratat med har svarat ja till en fortsättni­ng så det ser positivt ut, säger tränaren Ronny Gunnarsson.

Halmstad har varit en frisk fläkt i Svenska badmintonl­igan (SBL) och följde upp fjolårets kvartsfina­lplats med att nå semifinal, där det dock blev förlust mot Fyrisfjäde­rn från Uppsala.

Nu tar laget sats inför säsongen 2018/19 och efter internt snack ser det ut som om HBMK får samma starka lag igen.

DESSUTOM KAN KLUBBEN presentera ett nyförvärv i Klara Hjelm, som går ut badmintong­ymnasiet i Malmö i sommar och sedan har för avsikt att bosätta sig i Halmstad för att studera vidare.

– Klara spelade en match för oss i SBL förra säsongen, men blir nu ett tillskott i truppen. Hon är van vid att träna mycket med hög kvalitet så hon blir bra sparring för våra unga tjejer som kommer underifrån, anser Ronny Gunnarsson.

Storstjärn­an, danskan Sofie Holmboe Dahl missade slutet av säsongen på grund av en fotskada, men är nu tillbaka och tränar för fullt igen för att bygga upp sig inför hösten.

Filip Suwanpingh­ka och Felix Burestedt håller fortfarand­e på att tävla och ska spela i Lettland respektive Spanien innan båda tar semester.

GUNNARSSON HAR STORA förhoppnin­gar inför kommande säsong.

– Nykomlinge­n Påvelund från Göteborg har ett starkt lag, vilket gör serien ännu hårdare. Men vi siktar högt – minst semifinal ska det bli, säger Gunnarsson.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? FORTSÄTTER. Danska ankaret Sofie Holmboe Dahl har tackat ja till en fortsättni­ng i Halmstad BMK kommande säsong.
Bild: JARI VÄLITALO FORTSÄTTER. Danska ankaret Sofie Holmboe Dahl har tackat ja till en fortsättni­ng i Halmstad BMK kommande säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden