Hallandsposten

Dansk stjärna i rekordlopp

- THOMAS ENGMAN/TT

Ett strålande banrekord på 1.12,0/1660 meter efter 14 månaders frånvaro från tävlingsba­nan höjdes temperatur­en runt Tycoon Conway Hall. – Det var ett bra lopp för honom i comebacken, menade Thomas Uhrberg som fick uppdraget att köra honom i tävlingsco­mebacken.

Steen Juul tränar den framgångsr­ike åttaåringe­n och mycket pekar mot att karriären kan ta ny fart i högsta klassen efter den här urladdning­en.

– Han hade inte så mycket mjölksyra även om det gick fort i andraspår på sista varvet.

Sista kilometern­a gick strax under 1.10 och hårdheten hos Tycoon Conway Hall fällde avgörandet på upploppet mot en tapper Fidagu U. R. som satt i ledningen.

– En löpärlig och snabb häst och han kommer absolut vara med i gulddivisi­onen, säger Thomas Uhrberg.

EFTER FLER FINA lopp i skymundan klaffade det hela vägen för Sören Boels Firstlady Michelle. Med en snabb avgång och jämn fart i spetsen räckte för favoritern­a kom på mellanhand sista halvvarvet. Segern ger också en biljett till finalen på Bjerke 9 juni dit även tvåan Vega Östervang är kvalificer­ad.

Montéloppe­t blev en jämn uppgörelse och segrande ur striden kom Shogun D.K. som reds spårsnålt av Jessica Pilenberg och duon fick luckan i precis rätt ögonblick.

JOHAN UNTERSTEIN­ER HADE hög fart från springspår­et och Zolicia gjorde ett gediget dagsverke framme i ledningen och det fanns krafter kvar i mål.

– En lite speciell häst som visat fint kunnande, menar Johan.

Lärlingen Peter Zadel har visat stor talang i sulkyn. I ett taktiklopp var Zadel bestämd från start och tog ledningen med Cool Moves. Farten bedarrade och därmed fick motståndar­na slåss om andraplats­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden