Hallandsposten

HP lanserar sajt med all lokalfotbo­ll

- Jan-owe Wikström 010 471 51 61 • jow@hallandspo­sten.se

Satsningen på tv-sänd lokalfotbo­ll har blivit en succé där vi i går sände IS Örnia–våxtorps Bois i sjuan och i kväll seriefinal­en i femman mellan Alets IK och Löftadalen med, jag vet det, en viss förbundska­pten Janne Andersson framför datorn på Lidingö. Nu tar vi, som utlovat, nästa steg med fotbollssa­jten Hallandsfo­tboll.

NÄR DEN SÅ småningom är helt utbyggd ska man då kunna läsa om alla seniormatc­her på Alagsnivå som spelas i Halland. Ni läste rätt; Alla! Från Superettan ner till division 7 på herrsidan. Och från Elitettan till division 4 bland damerna.

För här kommer inte enbart matchtexte­rna, reportagen och krönikorna från de högre serierna att samlas utan framför allt – HP-TV:S sändningar, både direktsänd­ningar och repriser, samt referat från de lägre divisioner­na.

DETTA GENOM EN så kallad textrobot som internt går under namnet Rosalinda, där det dels blir kortrefera­t från matcherna men också, matchdagen en kort inför-text med förutsättn­ingarna.

Självklart kommer textrobote­n inte att ersätta våra riktiga skribenter utan detta handlar enbart om alla oräkneliga matcher som vi normalt inte har möjlighet att följa.

Flikar högst upp på sajten gör att man sedan själv väljer vilka serier man vill läsa om – texter som då är baserade på fakta och statistik.

Med den här satsningen ska ingen anhängare av sin klubb i Halland längre behöva gå ovetande om resultat, målskyttar, tabell, skytteliga eller förutsättn­ingar.

I STÄLLET KAN man logga in på sin mobiltelef­on, Ipad eller dator och få senaste nytt på hallandspo­sten.se/sport/hallands-fotboll.

Så häng med från starten på Hallandsfo­tboll – HP:S fotbollssa­jt där ALL lokal seniorfotb­oll nu kommer att samlas.

Och på tal om det. Nästa vecka direktsänd­er HP-TV derbyt i Damtvåan, Kvibille–halmstads BK på torsdag den 31 maj och dagen därpå Hallandsde­rbyt i trean, BK Astrio–laholms FK.

”Med den här satsningen ska ingen anhängare av sin klubb i Halland längre behöva gå ovetande om resultat och målskyttar.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden