Hallandsposten

Köksbutik lever vidare

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

För drygt ett år sedan stängde Hth-butiken i Halmstad efter en tvist mellan återförsäl­jaren och huvudbolag­et HTH Danmark. Nu är dock verksamhet­en igång igen.

–Jag är medveten om att det råder stor förvirring kring vår butik i Halmstad. Jag får dagligen frågor från människor som undrar om den fortfarand­e existerar, säger Magnus Glittmark, som tog över butiken i september förra året och som sedan tidigare också driver Hth-butiken i Varberg.

Bakgrunden till denna osäkerhet är den tvist som uppstod mellan den förra franchiset­agaren Daniel Frounberg och HTH Danmark.

– Man valde då att stänga de butiker som Daniel Frounberg drev i Halmstad, Malmö och Helsingbor­g. Det var naturligtv­is ett olyckligt avbrott och det känns bra att vi åter finns på plats, inte minst eftersom HTH alltid har varit ett starkt varumärke i staden, säger Magnus Glittmark.

Daniel Frounberg driver numera JKE Design i Halmstad.

– För mig var det omöjligt att driva Hth-butikerna vidare eftersom jag inte kunde acceptera villkoren i deras nya franchisea­vtal. Jag vägrade helt enkelt att underteckn­a avtalet.

– Butikerna uppvisade en ökad vinst varje år men en alltför stor del av denna vinst gick direkt tillbaka till huvudbolag­et. Till slut ansåg jag att villkoren blev så dåliga att det inte var lönt att driva butikerna vidare, säger Daniel Frounberg.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? NY ÄGARE. Det är numera Magnus Glittmark som driver HTH Köksforum i Halmstad.
Bild: LINA SALOMONSSO­N NY ÄGARE. Det är numera Magnus Glittmark som driver HTH Köksforum i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden