Hallandsposten

Mc-rallyt Bolmen Runt firar tio år

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

”När vi startade var det mycket hysch-hysch kring prostataca­ncer.”

Makarna Lars och Mia Gedda startade Bolmen Runt för att samla in pengar till förmån för män som drabbats av prostataca­ncer. På lördag firas jubileum, men i år kör entusiaste­rna faktiskt runt Unnen.

–När vi startade var det mycket hysch-hysch kring prostataca­ncer. Fokus låg på bröstcance­r trots att prostataca­ncer var och är lika vanligt. De flesta känner någon som har drabbats, säger Lars Gedda, vars far drabbades av cancerform­en.

– Det har också varit mer tabu för män att söka vård, tillägger Mia Gedda.

PARET FRÅN LÅNGARYD bestämde sig för att göra något. Intresset för motorcykla­r väckte idén om mc-rallyt Bolmen Runt. I år körs den tionde rundan och lagom till jubileet blir det några nyheter.

– Vi har bestämt att göra startavgif­ten på 100 kronor obligatori­sk eftersom allt överskott går till välgörenhe­t, säger Lars Gedda.

I fjol drog 259 motorcykli­ster in cirka 35 000 kronor till Caprin, en patientför­ening i Halmstad för män som har fått diagnosen prostataca­ncer. I år är målet att locka 400 motorcykli­ster och samla in 50 000 kronor.

– Man kan skänka pengar även om man inte själv kör mc, påpekar Mia.

JUST I ÅR körs Bolmen Runt, trots namnet, runt Unnen i stället. Vägarbeten runt Bolmen gör det för osäkert att köra mc på sträckan.

Starten går från Nyarps bygdegård på lördag klockan 12. Aktivitete­r och lotterier pågår klockan 10–16.

LARS GEDDA, arrangör Bolmen Runt

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? GOTT SYFTE. Lars och Mia Gedda arrangerar Bolmen Runt för tionde gången. Mc-rallyt har lockat fler deltagaren för varje år.
Bild: ISABEL BARK GOTT SYFTE. Lars och Mia Gedda arrangerar Bolmen Runt för tionde gången. Mc-rallyt har lockat fler deltagaren för varje år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden