Hallandsposten

Meniskprob­lem för Sveriges kvalhjälte

- ANDERS WALLIN/TT

Mittfältar­en sköt Sverige till VM – men får själv inte vara med på äventyret i Ryssland. Nu har Jakob Johansson dessutom fått bakslag i rehabilite­ringen av korsbandss­kadan.

– Jag har haft lite problem med menisken den senaste månaden, säger han.

Jakob Johansson drar på ena mungipan när han minns tillbaka på playoff-mötet med Italien.

Matcherna påminner honom om två saker:

Hans ”fullträff” i första matchen på Friends arena, som slutligen resulterad­e i att Sverige för första gången på tolv år kvalificer­ade sig till VM.

Korsbandss­kadan som han ådrog sig i returen på San Siro och som stoppar honom från att vara en del av den blågula Vm-truppen.

DET SENARE MINNET har lagt sin skugga över det första, och sedan matchen i Milano har mittfältar­ens dagar bara handlat om en enda sak: Rehabilite­ring.

– Det har varit tråkigt och jobbigt men samtidigt var det något som jag visste om, säger Johansson.

– Jag har haft bekanta och vänner som också råkat ut för samma skada och man har hört att det är en lång process, att det kan vara jobbigt mentalt. Just den biten tycker jag har funkat okej, det känns inte som att jag har grävt ner mig allt för mycket. Det har bara varit att kämpa på, göra det bästa av situatione­n.

Under torsdagen var Jakob Johansson på besök under Vm-samlingen i Stockholm.

– Status just nu är väl... Det hade kunnat vara bättre men det tar tid. Jag har haft lite problem med menisken de senaste veckorna, eller senaste månaden, som har gjort att jag varit tvungen att backa lite i träningen, säger han och betonar att det är blandade känslor att hälsa på landslaget.

– DET ÄR kul och tråkigt på samma gång. Det är kul att få vara med en liten bit, en bit på vägen men självklart hade jag hellre varit där ute. Det är trist, men det är ändå något som jag har varit inställt på.

Vad har du fått för prognos?

– Just nu har jag ingen prognos, just nu handlar det om att få bort smärtan. Det är svårt att säga om jag är tillbaka inom en månad eller inom tre månader. Det är så diffust alltihop.

Hur kommer du att följa VM?

– I tv-soffan med en blågul tröja.

Vad har du för förväntnin­gar på laget?

– Det är svårt att säga. Det är klart man har höga förhoppnin­gar. Jag, precis som hela Sverige, vet hur hög nivå laget har hållit under kvalet och mot vilket motstånd vi har vunnit mot. Jag tror att många spelar har höga förväntnin­gar på sig själva och på laget, och det ska bli kul att se.

”Just nu har jag ingen prognos, just nu handlar det om att få bort smärtan.”

JAKOB JOHANSSON

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? KNÄPROBLEM. Den skadade Vm-kvalhjälte­n Jakob Johansson följde landslagst­räningen från läktaren.
Bild: JOEL MARKLUND KNÄPROBLEM. Den skadade Vm-kvalhjälte­n Jakob Johansson följde landslagst­räningen från läktaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden