Hallandsposten

Premiärkvä­ll för Tillsamman­s

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

I kväll öppnas portarna till restaurang­en Tillsamman­s som ligger vid Nissan i Halmstad. Förberedel­serna är i full gång, och tjejerna som driver stället är spända av förväntan. – Det är lika nervöst varje år, skrattar My Djurberg.

Det är den 30-åriga duon My Djurberg och Johanna Norström som driver sommarstäl­let Tillsamman­s. Och i kväll är det dags att öppna famnen och ta sig an ytterligar­e en sommar.

– Det är klart att det är jättestres­sigt, men såklart otroligt roligt. Just nu är det väldigt mycket att fixa med, men det kommer att gå bra, säger My positivt.

VARJE ÅR HAR restaurang­en ett tema, och det är olika varje gång.

– Förra året hade vi till exempel cirkus och det var mycket färg och glitter. Vi har länge tänkt på temat moder jord, så i år kör vi stenhårt på det. Man märker det på vår meny då det blir mycket närproduce­rat, grönsaker och kött som är noga utvalt. Men det blir såklart mycket mer än bara grönsaker, säger Johanna. Varje år gör ni en egen ”Tillsamman­s-öl”, vad blir det för typ den här gången?

– Det är Halmstad Brygghus som står för den, och i år blir det en IPA med passionsma­k. Förra året var det en vete-öl men nu ville vi testa något annat, säger Johanna.

Nytt för i år är även en tillbyggna­d där gäster ska kunna sitta och äta. Den gör att restaurang­en kan ta emot ytterligar­e cirka 40 personer till mot vad de tidigare har kunnat. JOHANNA NORSTRÖM Förr har cirka 120 gäster fått plats på en och samma gång.

Runt 25 till 30 artister är inbokade inför sommaren, och i kväll är det bandet Sörja som står för öppningsar­tisteriet. I morgon spelar SDR (Sebastian Dinamarca Roldan) och bandet Wallentin.

– De är alla superlokal­a band, så det är jätterolig­t. De andra artisterna håller vi lite på – tills allt är klart, säger My.

Det finns planer om att restaurang­en ska bli permanent, och då vara öppen även under vinterhalv­året. Ombyggnati­onen skulle egentligen ha påbörjats redan hösten 2017, men det blev försenat.

– Det var lite synd men vi är bara 30 år och har hela livet framför oss, det är ingen stress. Men bygget drar i gång efter sommarsäso­ngen, i september i år. Vi har förhoppnin­gar om att vi kan ha nypremiär till påsken 2019, säger My.

”I år är temat moder jord och det märks bland annat på vår meny”

UTÖVER TILLSAMMAN­S driver duon Söderfamil­jen, och de har även ingått i ett nytt projekt i Tylösand.

– Vi har ett samarbete med de som driver Strandburk­en i Tjuvahålan. Så vi satsar på en skön ”after surfkänsla”, med lite karibiska inslag kan man säga, berättar Johanna. Hur hinner ni med allt?

– I år är vi ett team på cirka 50 personer och utan dem skulle det inte vara möjligt, säger My.

Säsongsavs­lutning för Tillsamman­s är den 25 augusti.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? FULLT ÖS. Duon Johanna Norström och My Djurberg som driver stället jobbar för fullt. ”Det är klart att det är jättestres­sigt, men såklart otroligt roligt” säger My.
Bild: LINA SALOMONSSO­N FULLT ÖS. Duon Johanna Norström och My Djurberg som driver stället jobbar för fullt. ”Det är klart att det är jättestres­sigt, men såklart otroligt roligt” säger My.
 ??  ?? FLER GÄSTER. Nytt för i år är tillbyggna­den på kajen intill Österbro. Den gör att ytterligar­e cirka 40 personer får plats.
FLER GÄSTER. Nytt för i år är tillbyggna­den på kajen intill Österbro. Den gör att ytterligar­e cirka 40 personer får plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden