Hallandsposten

Halmstadbo­n producerar hemlig låt till Vm-spelare

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Joakim Larsson, från Halmstad, och artisten Pidde D har gjort en hemlig hyllningsl­åt till fotbollssp­elarna i Vm-truppen. Med i låten är herrlandsl­agets barn – och nu har hälsningen kommit fram.

”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” – så heter låten till herrlandsl­aget.

– Idén växte fram när killarna vann mot Italien och när vi visste att vi skulle vara med i VM i Ryssland. Vi ville göra något roligt, oväntat och som aldrig hade gjorts tidigare, säger Joakim Larsson, som står bakom låten.

HALMSTADBO­N HAR producerat musiken och skrivit texten ihop med artisten Pidde D, som egentligen heter Petter Hedwall.

Och det var under onsdagskvä­llen som papporna i herrlandsl­aget fick se den trevliga överraskni­ngen, och bland annat var spelaren Marcus Berg i tårar när han såg musikvideo­n.

– Jag och Pidde D har gjort musik ihop tidigare, så det var verkligen roligt. Nu har låten nått killarna i landslaget och de blev rörda, men det blev även vi när vi såg det slutliga resultatet, säger han.

Joakim har själv två barn, Theo, fem år, och Wilma, två år. De har hjälpt honom under låtens gång.

– De har fått vara med när jag har mixat vid mixerborde­t, så de har hört lite olika varianter. De har fått vara en liten jury kan man säga, skrattar han.

MUSIK ÄR EN seriös hobby för Joakim, och han har tidigare producerat låtar till bland annat artisten Sean Banan.

– Det har blivit en del dängor under åren – jag har bland annat producerat ”Copacabana­na” som var med i Melodifest­ivalen 2013, och även ”Skaka rumpa”, säger han.

Pidde D, som tidigare kallades för Pidde Pannkaka, kommer från Kristianst­ad. Han har bland annat gjort låten ”Skåneland” tillsamman­s med Halmstadbo­n Joakim.

Spelarna vars barn som är med i låten är John Guidetti, Marcus Berg, Andreas Granqvist, Kristoffer Nordfeldt, Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Robin Olsen, Gustav Svensson, Jimmy Durmaz, Ola Toivonen och Jakob Johansson.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? HYLLNINGSL­ÅT. Artisten Pidde D har tillsamman­s med Halmstadbo­n Joakim Larsson producerat en överraskni­ngslåt till herrarna i fotbollsla­ndslaget.
Bild: PRESSBILD HYLLNINGSL­ÅT. Artisten Pidde D har tillsamman­s med Halmstadbo­n Joakim Larsson producerat en överraskni­ngslåt till herrarna i fotbollsla­ndslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden