Hallandsposten

Halmstad city har tappat gnistan och blivit ödsligare

-

HALMSTAD. Jag kan inte vara den enda, den enda som ser vad som har hänt med vår kära stad, vår fina lilla stad. Som arbetare i city har jag märkt av en stor skillnad de senaste månaderna. Businessen går dåligt, knappt något folk i stan, även på helgerna är det folktomt? Vad har hänt egentligen?

JAG HAR DISKUTERAT detta med ett flertal personer som själva jobbar i city och de säger exakt likadant. Halmstad City har dött ut, och gör så dag för dag.

Vi som jobbar i city är oroliga för våran framtid, för som det ser ut nu finns det inga butiker kvar i framtiden. Först trodde jag bara att det vart folktomt för att vädret har varit som det varit, men även den senaste tiden när solen tittat fram och värmen kommit har folket uteblivit, helgerna är också till våran stora förvåning folktomma.

JAG KOMMER IHÅG när det verkligen vart fart och fläkt i denna stad och tycker det är oerhört sorgligt att se hur city har dött ut. Hallarna i all ära, men är det verkligen detta köpcentrum som tagit död på city? Jag vet ej svaret, men en sak vet jag och det är att Halmstad city verkligen tappat gnistan och på gott eller ont blivit betydligt ödsligare.

Som jag skrev tidigare har jag diskuterat detta med ett flertal andra som jobbar i city, och alla känner mer eller mindre likadant. Vill vi verkligen att Halmstad city skall bli som Helsingbor­g city, en stadskärna som ”bara” är fylld med pubar, restaurang­er och frisörsalo­nger?

Jag har svårt att se att jag kan vara den enda som tycker att det är mysigt att strosa på stan. Det tar emot att skriva detta men om ingen ändring sker så är Halmstad City snart ett Helsinborg 2.0...

E

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? CENTRUM I CENTRUM. Skribenten oroar sig för utveckling­en i Halmstads city.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV CENTRUM I CENTRUM. Skribenten oroar sig för utveckling­en i Halmstads city.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden