Hallandsposten

Tv-profil föreläste om politik

När Marcus Oscarsson kom till Hyltebruk var det för att ladda upp Hylteborna inför ”Sveriges mest spännande val genom tiderna” och med ett viktigt budskap: Gå och rösta!

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

– Det är så viktigt att ni går och röstar. Om man inte röstar har man egentligen ingen rätt att klaga på fyra år, säger Marcus Oscarsson.

MED STORT engagemang, klassiska tv-inslag och humor ledde han Hylteborna genom både amerikansk och svensk politik, från dåtid fram till i dag. När han inte föreläser är han politisk kommentato­r på TV4.

– Innan vallokaler­na hade stängt i USA gissade jag att Donald Trump skulle vinna. Vi blev nedringda och folk förstod inte hur jag kunde säga så i tv-rutan.

Men Marcus Oscarsson fick rätt. Inför det svenska valet är han ännu försiktig med att gissa hur det kommer att gå.

– DET KAN bli ett jämnt val. De rödgröna hade 43,6 procent både när de vann 2014 och när de förlorade 2010.

Rune Gunnarsson (S) i publiken ställde frågan om partipolit­iken inte borde få mer uppmärksam­het än skandalern­a.

– Jag tror att många ser förbi skandalern­a. Svenska väljare går ändå mer på partipolit­ik än i andra länder, menade Oscarsson.

– Det viktiga för politikern­a är att connecta med väljarna, prata så att folk förstår och ha lite humor.

Marcus Oscarsson fick beröm från publiken för sitt sätt att kommentera politik i TV4 Nyhetsmorg­on.

– Vet du att du med ditt sätt att vara har gjort politik betydligt mer intressant, sade Wiveca Norén, som själv är Spi-politiker.

– Jag brukar titta på honom på tv och tycker att han har spännande vinklingar av politiken, sade Hyltes kommunchef Per Borg.

MEN MARCUS OSCARSSON fick också med sig lite feedback om att medier överlag borde bevaka EU mer löpande och inte bara vid Eu-valen. När föreläsnin­gen var över ställde han upp på selfie-bilder med politiker, kommunanst­ällda och andra Hyltebor.

– Det var jättekul att komma ut på landsbygde­n och att det kom så mycket folk. Många ställde frågor också, säger Marcus Oscarsson, som själv är uppvuxen i den lilla byn Odensås i Småland. I dag bor han i Stockholm.

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? SELFIE. Efter föreläsnin­gen på Forum passade konferenci­eren Jan Stenström (till höger) på att ta en selfie med Marcus Oscarsson, politisk kommentato­r på TV4.
Bild: ISABEL BARK SELFIE. Efter föreläsnin­gen på Forum passade konferenci­eren Jan Stenström (till höger) på att ta en selfie med Marcus Oscarsson, politisk kommentato­r på TV4.
 ??  ?? HUMOR VIKTIGT. ”Det viktiga för politikern­a är att connecta med väljarna, prata så att folk förstår och ha lite humor”, säger Marcus Oscarsson.
HUMOR VIKTIGT. ”Det viktiga för politikern­a är att connecta med väljarna, prata så att folk förstår och ha lite humor”, säger Marcus Oscarsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden