Hallandsposten

Vägbygge bekymrar studenter

Studentkom­mittén på Osbeck är nu klara med sin planering inför årets studentvec­ka som börjar den 4 juni. Men medlemmarn­a i kommittén är oroliga för att byggarbete­na i Mellbystra­nd inte ska hinna bli klara i tid till balen.

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Nina Svensson, Ellen Persson, Jack Wennström, Andrea Eriksson och Abdullah Abdullhak tar snart studenten från Osbeck.

Dessutom är de medlemmar i studentkom­mittén som planerar aktivitete­r och händelser hela veckan före studenten.

– Det känns bra att ta studenten, men det är lite nervöst inför framtiden, och även inför studentdag­en, vi vill ju att allt ska bli bra, säger Jack Wennström.

MED I KOMMITTÉN finns också projektled­are Ulf Martinsson samt Olivia Söderström och Julia Andersson har ett år kvar till sin student. Programmet är som vanligt digert, och Osbecks studentvec­ka är omtalad långt utanför kommungrän­sen.

– Det är flera andra skolor som sneglar på oss och är intressera­de av vårt program. Från skolans sida satsar vi cirka 80 000 kronor, och det kan ses som en del i marknadsfö­ringen av skolan. Sedan är det förstås en del som eleverna betalar för själva som balen exempelvis, säger Ulf Martinsson.

DEN 5 JUNI ska eleverna träna dans, samt vett och etikett inför balen. Därefter är det dags för klasskampe­n på Sparbanksv­allen.

På torsdagen hålls balen på Strandhote­llet i Mellbystra­nd.

– Det är 107 elever anmälda och vi är lite fler killar än tjejer. Vi har gjort en blandad bordsplace­ring som vi är nöjda med, säger Ellen Persson.

På lördagen är det själva studentdag­en med både sambatåg och fordonskor­tege genom stan.

Eleverna har också avslutning i kyrkan, Laholms mans- kör kommer att sjunga och sedan sker utspringet klockan halv ett.

– Vi har ett bra samarbete med polisen, som även kontroller­ar alla fordon som eleverna ska åka med, säger Ulf Martinsson.

Sammantage­t räknar kommittén med flera tusen besökare, men de har en bra planering för hur allt ska flyta.

– DÄREMOT ÄR vi bekymrade för att de byggarbete­n som pågår i Mellbystra­nds centrum inte ska hinna bli klara, säger Ellen Persson.

Tillförord­nad driftchef Anders Eklund kan dock ge lugnande besked.

– De som arbetar med ombyggnade­n ska arbeta både vardagar och helger, så det kommer att vara klart i tid till balen, säger han.

 ??  ??
 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? MYCKET JOBB. Osbecks studentkom­mitté har planeringe­n klar inför studentvec­kan, men oroas över byggarbete­n som pågår i Mellbystra­nds centrum.
Bild: CARINA NILSSON MYCKET JOBB. Osbecks studentkom­mitté har planeringe­n klar inför studentvec­kan, men oroas över byggarbete­n som pågår i Mellbystra­nds centrum.
 ??  ?? BYGGS. Parkeringe­n nedanför Strandhote­llet är full av gatsten och grus.
BYGGS. Parkeringe­n nedanför Strandhote­llet är full av gatsten och grus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden