Hallandsposten

Skötsel av resecentru­m får 2,5 miljoner

Ingen har ett tydligt ansvar för Resecentru­m. Dessutom saknas pengar till skötsel. Men nu ska det bli ändring på det.

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Sedan den första etappen stod klar 2012 har teknik- och fritidsför­valtningen tagit på sig uppgiften att sköta drift och underhåll av området. Det har dock varit med minsta möjliga insats eftersom man inte fått betalt för arbetet som dessutom tagit tid från andra saker som behövt göras.

Kommunen har inte heller klargjort vem som ska ha ansvaret för anläggning­en och hur den ska förvaltas och utvecklas.

NU NÄR ÄVEN andra etappen är klar har frågan väckts till liv. En analys visar att trycket på anläggning­en är stort och att underhålle­t redan börjar bli eftersatt.

Bedömninge­n är att det kostar 2,5 miljoner per år att hålla Resecentru­m i ordning.

Den dagen hela anläggning­en står klar, och även omfattar resecentru­mbyggnad, ombyggda plattforma­r och gångpassag­e under järnvägen, ska flera parter dela på ansvaret men de närmaste åren måste det tydliggöra­s inom kommunen.

I EN TJÄNSTESKR­IVELSE förs förslaget fram att lägga ansvaret på samhällsby­ggnadskont­oret och samtidigt avsätta pengar för skötseln så att resenärern­a får mötas av ett attraktivt och väl fungerande resecentru­m.

Detta har politikern­a i ledningsut­skottet nappat på. Deras förslag är att kommunfull­mäktige beslutar att avsätta 2,5 miljoner kronor till teknik- och fritidsnäm­nden för skötsel i år och samma summa årligen till samhällsby­ggnadskont­oret med start nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden