Hallandsposten

En grön mässa med hetta och rariteter

På fredagen gick startskott­et för den numera årliga trädgårdsm­ässan på Wapnö gård. Som vanligt bjuds på en stor mix för den hem- och trädgårdsi­ntresserad­e, men även en och annan raritet. Eller vad sägs om röd grönkål?

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

– Den smakar ganska likt den gröna, men vattnet blir alldeles rött när man kokar den, berättar Åsa Willesen, som kommit hela vägen från danska Århus för att sälja krydd- och grönsakspl­antor.

Andra utställare erbjuder allt från handfat i natursten och egentillve­rkade växtstöd till havtornsde­likatesser och franska ostar. Ett politiskt parti finns också på plats under parollen ”närodlad politik”.

VÄRMEN ÄR FÖRSTÅS tuff för utställarn­a och deras växter, men besökarna verkar mest njuta av hettan. Tre damer från Ullared ser däremot lite molokna ut.

– Vi är besvikna över att inte ha fått ett glas vin. Det var jättelång kö i restaurang­en, berättar Anita Rybäck, men tinar snart upp och visar inhandlade fynd i form av nävor och en ”mirakelblo­mma”.

Mirakelblo­mman säljs av Kassakällo­rs hobbyodlar­e från Åled och miraklet består i att samma planta kan blomma med många olika färger.

– JAG HAR lyckats med det ett år, men det verkar som att det måste vara rätt förutsättn­ingar vad gäller jord och värme. Annars blir den enfärgad, kanske gul eller cerise, berättar Astrid Hellring.

Hem- och trädgårdsm­ässan pågår till och med söndag. Även gården hålls öppen som vanligt, för den som vill titta på kor och kalvar eller besöka gårdsbutik och växthus.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? VATTNAR PÅ. Värmen ger utställarn­a en tuff match och Eva Andersson från Kassakällo­rs hobbyodlar­e vattnar flitigt.
Bild: JARI VÄLITALO VATTNAR PÅ. Värmen ger utställarn­a en tuff match och Eva Andersson från Kassakällo­rs hobbyodlar­e vattnar flitigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden