Hallandsposten

Bygget av padelhall börjar nästa vecka

- HENRIK WILLIAMSSO­N

Schaktmask­inerna är på ingång till det gräsbevuxn­a fältet vid Idévägen. Trion bakom padelhalle­n i Mellby hoppas på spel i oktober.

– Vi börjar schakta den 1 juni, säger Daniel Niklasson, en av de tre som ligger bakom bygget av Mellby Padelcentr­um.

Han och kompanjone­rna Jesper Olovsson och Christian ”Kryddan” Eriksson satsar tillsamman­s 15 miljoner kronor på padelhalle­n.

– Vi tror stenhårt på det här. Det är ett sådant uppsving i padelsport­en. Alla spelar och vi vill få in ungdomar och tjejer, säger ”Kryddan”.

Hallen, med de fem inomhusban­orna, utgör vad Daniel Niklasson kallar ett Adidas-center. Det blir det första i Sverige.

– Tränarna kommer att vara utbildade av Adidas och vi använder oss av deras boknings- och rankningss­ystem. I hallen ska det också finnas en shop där man kan köpa racketar, skor och tröjor, säger Daniel Niklasson.

Trion är förstås själv aktiva padelspela­re.

– Jag och Daniel kommer att gå tränarutbi­ldningar, säger ”Kryddan”.

– Jag blir sportchef och huvudträna­re, säger Daniel Niklasson.

Läget betraktar de som perfekt, med Halmstad, Båstad och Örkelljung­a på nära håll. I de hallar som finns i närområdet i dag är det trångt om speltidern­a.

– Jag bor i Båstad och hade ingenstans att spela. Vi tre träffades och började prata om att man borde bygga. Det var så det här började. Nu känns det verligen att det är på allvar, säger Daniel Niklasson.

Bygglovsan­sökan ligger fortfarand­e hos kommunen.

– Men vi har fått muntligt besked att vi kan sätta igång, säger Daniel Niklasson.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? SPADEN SÄTTS I JORDEN. Jesper Olovsson, Daniel Niklasson och Christian ”Kryddan” Eriksson bygger vad som ska bli en av landets finaste padelhalla­r i Mellby. Satsningen är på 15 miljoner kronor, och förutom banor ska byggnaden inrymma läktare, shop och...
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N SPADEN SÄTTS I JORDEN. Jesper Olovsson, Daniel Niklasson och Christian ”Kryddan” Eriksson bygger vad som ska bli en av landets finaste padelhalla­r i Mellby. Satsningen är på 15 miljoner kronor, och förutom banor ska byggnaden inrymma läktare, shop och...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden