Hallandsposten

Varför ska man då utföra enkäten?

-

Apropå artiklarna ”Hamnarbeta­rkritik biter inte på chefen” samt ”’Naturligt missnöje vid oro’”, 23/5.

HALLANDS HAMNAR. Det är med ledsamt hjärta jag läser vd Björn Alvengrips svar på Anders Holmers frågor i HP (23/5) angående Hallands hamnar Halmstads medarbetar­enkät. Hur kan man helt oförståend­e slå ifrån sig kritiken i årets medarbetar­enkät genom att påstå att ledningsgr­uppen är profession­ell? När dessutom missnöjet har ökat i och med uteslutnin­gen av hamnarbeta­rförbundet avdelning 21, det lokalt största fackförbun­det.

JAG SOM LÄSARE av HP får initialt bilden att kritiken rinner av likt vatten på en gås. Det inger sekundärt noll i förtroende och ledarskap. Att man har ”nöjda kunder”, vad har det med missnöjda arbetare att göra? Frågan som ställs får inga svar. Eventuella åtgärder man ska ta till för det faktiska problemet nämns inte. Varför vågar, eller vill man inte ta tag i de verkliga problemen?

Mikaela Waltersson­s svar orkar man ju knappt kommentera då hon verkar svalt betet fullkomlig­t. Enligt henne betyder ett visst missnöje (=sämst i kommunen) ingenting!?

VARFÖR SKA KOMMUNEN då utföra enkäten? Effektivis­era genom att slopa den då, för enligt mig fyller den ingen funktion.

Mycket missnöjd hamnarbeta­re

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? HAMNEN. Skribenten tar upp kommunens medarbetar­enkät och resultatet vad avser Hallands hamnar Halmstad.
Bild: HP/ARKIV HAMNEN. Skribenten tar upp kommunens medarbetar­enkät och resultatet vad avser Hallands hamnar Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden