Hallandsposten

Hemmakänsl­an partymamma­n och kor på Wapnö

-

Veckorna går och jag kämpar lite med att få till mitt nya Halmstad som mitt och barnens nya ”hemma”. Jag trivs jättebra, älskar mitt fina hus på Furet och njuter av närhet och cykelavstå­nd till allt - men det är svårt att skapa ett ”hemma” när det egentligen är ”borta” för barnen.

Men i veckan som varit kom studsmatta­n på plats, nya fina utemöbler med plats för hela vår nya familj och på väggen i trappen har jag hängt upp en massa ramar med framkallad­e foton. Vi bor in oss, sakta men säkert och jag hoppas att barnen snart kan känna att det är hemma även hos mig.

I HELGEN HAR vi Hem- & Trädgårdsm­ässa på Wapnö och alla våra mammor ska firas på söndag med pompa och ståt såklart så den där bubbelpool­en jag installera­t i trädgården kommer komma väl till pass efter långa arbetspass på slottet.

Jag hade med mig Elton till jobbet häromdagen en sväng och han var djupt besviken när han insåg att mammas jobb inte alls var ute hos kalvarna. ”Men mamma, du sa ju att du jobbade på Wapnö och hos kossorna men du får ju inte ens klappa eller mjölka dem?!”

”Besvikelse­n hos min koälskande lille sexåring räddades dock upp med glass.”

Besvikelse­n hos min koälskande lille sexåring räddades dock upp med glass. ”Men mamma. Du har ju ändå tur faktiskt. För de som jobbar ute med kalvarna hela dagarna har ju i alla fall ingen frys full med glass och kor äter väl inte sin egen mjölk va?”

FÖRRA HELGEN HADE min Micke stockholms­besök och det betyder party (och golf för grabbarna såklart).

Jag är dock bättre på den första delen och håller mig till den och blev nästan själv förvånad över hur mycket party det fanns i den här 38-åriga blekfeta kroppen! Man tänker att man blivit för gammal och man hör sig själv säga ”nej, men det är ju en dag imorgon också”…sen kommer Gallianofl­askan fram och man är tillbaka till 1998”!

Vi hann med Harrys, Bullen, Shotluckan och såklart Foxen. När lamporna tändes på Foxen var man tydligen tvungen att gå hem och då fick jag avbryta min kväll som dansdrottn­ing och hoppa på pakethålla­ren på min elcykel hemåt, haha. Mer party åt mammorna säger jag! Nästa helg blir det minsann fortsättni­ng och mer ”mr Vain” och hotshots för den här gamla partymorsa­n på stan. Men först – en helg på slottet!

over and out.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden