Hallandsposten

Forsberg har laddat ”JAG KÄNNER MIG I GRYM FORM”

FOTBOLL:

- HENRIK SKIÖLD/TT

– Jag har haft gott om tid på att ladda för vad som komma skall, säger han.

Yttermittf­ältaren har en något skakig och krokig säsong bakom sig i ett klubblag som inte kunde leva upp till succén från säsongen 2016-2017.

Då tog nykomlinge­n Bundesliga med storm. På sin kant var Forsberg yrvädret som hittade vägar genom de flesta försvar med precisa passningar som gav mål. Assistkung­en, kallades han. Men det kostar på att kämpa på flera olika fronter samtidigt och Leipzigs trupp var för tunn för att klara ligan, den inhemska cupen, Champions League och senare även Europa League.

För Forsberg handlade det också om att hantera en magmuskels­kada som höll honom borta från spel rätt länge. Den är till stora delar historia nu, men för att inte riskera återfall håller sig Forsberg till ett speciellt tränings- och rehabilite­ringsprogr­am. Du klarar tre 90-minutersma­tcher på kort tid i VM?

– Det gör jag absolut.

FORSBERG MISSADE DE tre sista omgångarna i Bundesliga på grund av avstängnin­gen han fick efter utvisninge­n mot Hoffenheim den 21 april. Om han spelar mot Danmark den 2 juni betyder det sex veckors matchuppeh­åll.

– För mig har uppladdnin­gen varit ganska optimal. Det är klart att det är bra att spela matcher, men för mig har det varit perfekt att kunna fokusera på kroppen.

– Jag vet inte. Det kan man spekulera om, men jag har fått några veckor på mig att förbereda mig och det känns positivt. Jag känner mig i grym form, är grymt laddad och motiverad inför VM.

FORSBERG STANNADE PÅ 21 ligamatche­r, två mål och två assist. Förra säsongen svarade han för åtta mål och 22 målgivande passningar på 30 matcher. En klar skillnad – ändå säger han sig vara belåten med vad som kan ha varit hans sista säsong i klubben.

– Det har varit en bra säsong, mycket upp och ned för klubben, men det är ganska naturligt när man haft så många matcher och vi har ett ungt lag. Personlige­n har det varit en bra säsong, så jag är nöjd, säger han.

Redan förra sommaren var han ryktenas man och även under vinterns transferfö­nster spekulerad­es det kraftigt om ett föreståend­e klubbyte. En kryptisk tweet i våras, där Forsberg tackade klubbens fans för allt, spädde på snacket om att han spelar någon annanstans till sensommare­n.

Men någon annan framtid än den närmaste i Ryssland vill han inte prata om.

– Jag tänker bara på VM, allt annat lämnar jag till Hasan (Cetinkaya, agenten). Känner du dig redo för ett klubbyte, ett steg upp?

– Absolut, men det är, som sagt, inget jag lägger fokus på nu. Det enda jag har i huvudet är vad som händer här och nu. Det är mitt första VM och jag lägger all kraft på det.

Den långa avstängnin­gen efter det röda kortet gav ett trist och tidigt slut på ligasäsong­en med Leipzig. Men inget ont som inte för något gott med sig. Emil Forsberg lade fokus på att få kroppen i bästa form till VM.

”Det är klart att det är bra att spela matcher, men för mig har det varit perfekt att kunna fokusera på kroppen.”

EMIL FORSBERG, landslagmi­ttfältare

DET RYMS EN rejäl portion revanschlu­sta i Forsberg. Han lyckades inte leva upp till sina egna eller andras förväntnin­gar i EM 2016.

– Jag åkte till EM med en grym känsla, vi hade grym uppladdnin­g inför EM också, men sedan kan allt hända. Drog du några personliga slutsatser av EM?

– Ja, absolut. Det tror jag varje spelare gjorde. Man lär sig av det.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? VILAT SIG I FORM. Landslagsm­ittfältare­n Emil Forsberg fick rött kort och blev avstängd i Leipzig. Därför har han fått en längre tids vila, vilket har varit nyttigt för kroppen inför VM i Ryssland.
Bild: JOEL MARKLUND VILAT SIG I FORM. Landslagsm­ittfältare­n Emil Forsberg fick rött kort och blev avstängd i Leipzig. Därför har han fått en längre tids vila, vilket har varit nyttigt för kroppen inför VM i Ryssland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden