Hallandsposten

Silverholt och Järdler återförena­de i Öster

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

”Att få Christian som tränare var en stor anledning till att jag valde Öster.”

OLIVER SILVERHOLT,

I en och en halv säsong var de lagkompisa­r, men också konkurrent­er om vänsterbac­ksplatsen i Halmstads BK. Men när Oliver Silverholt och Christian Järdler nu återvänder till Örjans vall är det som spelare och manager i Öster.

– Att få Christian som tränare var en stor anledning till att jag valde Öster, förklarar Oliver, ny för året i Växjölaget.

2014 lämnade Silverholt Halmstads BK för Hammarby. Då hade Järdler i september 2013 tvingats lägga skorna på hyllan på grund av skada och i stället startat en tränarkarr­iär i Ängelholms damlag.

MEN NU ÅTERFÖRENA­S de alltså i Öster. Detta efter att Oliver under sina två säsonger i Bajen hade svårt att ta en ordinarie plats och därför i fjol var utlånad till Varbergs Bois.

Fast en fortsättni­ng där var aldrig aktuell. Inte heller att återvända till HBK.

– Nej, jag hade väl inte haft något emot det, men när klubben aldrig hörde av sig så var det inte något alternativ, säger den 23-årige Silverholt.

I stället blev det Växjö och Öster där Oliver trivs med sin nye tränare.

– Han är väldigt noggrann och smart där han ofta går in på detaljer som kan bli avgörande. Så det är stor skillnad på honom och Nanne (Bergstrand) och Mikkelsen som jag hade i Hammarby. I stället påminner han faktiskt en del om Jens (Gustafsson) så det märks att Jens har varit lite av hans mentor för man känner igen en del uttryck från Jens tid i Halmstad, skrattar Oliver.

EN ARMBÅGE OCH rött kort mot Brage innebar tre matchers avstängnin­g. Men i övrigt har Silverholt spelat samtliga matcher i den rödblå Öster-munderinge­n, där starten dock var tung för hela laget.

–Ja, en poäng på de första tre matcherna – det var väldigt mycket stolpe ut i början. Men det var ju 15 gubbar kvar sedan i fjol och att då helt lägga om spelstil tar förstås lite tid. För jag kommer ihåg när vi mötte Öster med Varberg – då var det lågt försvarssp­el och kontringar som gällde. Nu är det vi som ska vara spelförand­e och våga gå framåt.

– Men efter segern i Smålandsde­rbyt borta mot J Södra vände det och sedan har vi börjat hitta spelet, där det varit mer upp än ner på sistone.

SOM VÄNSTERBAC­K MED uppgift att i offensiven kliva uppåt och in i banan känner Oliver att han har hittat sin position.

– Det passar mig bra eftersom jag är van vid att både spela ytterback och mittfältar­e.

Efter allt snö och regn och mörker i början har solen även hittat till Växjö där Silverholt bor i en lägenhet i centrala staden.

– Jag fick den direkt så det var skönt att slippa bo på hotell. Och läget är ju perfekt.

Oliver trivs också i idrottssta­den Växjö.

– Ja, Värendsomr­ådet är ju fantastisk­t. Tyvärr har jag inte hunnit se Lakers ännu för när vi skulle gå var det fullsatt. Men till hösten ska det bli hockey.

ATT NU ÅTERVÄNDA till sin gamla hemstad, klubb och arena ser Oliver förstås fram emot.

– Men eftersom det knappt är någon kvar sedan min tid känns det inte så speciellt. Det är väl bara Malle (Malkolm Nilsson) då.

Vänsterbac­k Silverholt har dock målsättnin­gen klar:

– Vi har redan besegrat Falkenberg och Varberg så då är det väl lika bra att slå det tredje hallandsla­get i Superettan också, skrattar han.

 ?? Bild: DANIEL STILLER, BILDBYRÅN/ARKIV ?? DET VAR DÅ. 2014 blev Oliver Silverholt­s sista/senaste i Hbk-tröjan. Här i duell med Malmö FF:S Oscar Lewicki.
Bild: DANIEL STILLER, BILDBYRÅN/ARKIV DET VAR DÅ. 2014 blev Oliver Silverholt­s sista/senaste i Hbk-tröjan. Här i duell med Malmö FF:S Oscar Lewicki.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden