Hallandsposten

Halmia avgjorde sent mot Eskilsminn­e

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Efter två matcher utan vinst hittade Halmia tillbaka till segermelod­in när Eskilsminn­e besegrades med 2–0 på Halmstad arena ip.

HALMIA ESKILSMINN­E

Men det satt långt inne. Först i 72:a minuten lyckades inhopparen Emmy Zetterberg få hål på skånskorna när hon satte 1–0 på straff sedan Matilda Olsson blivit fälld.

– Det var skönt! Vi skapade nästan ingenting under 60 minuter, men när Eskilsminn­e tröttnade fick vi mer ytor och kunde spela vårt spel, säger Halmias tränare Mohamed Omar Jama.

Han var ändå orolig att gästerna skulle skapa en ströchans och få till en kvittering, men i slutminute­rna avgjorde hemmalaget då Matilde Abrahamsso­n sköt ett skott från 20 meter som letade sig in via motståndar­nas målvakt.

– Halmia är inte känt för att spela en tuff och hård fotboll, men det gjorde vi i dag. Tjejerna visade bra vilja och härlig inställnin­g, berömmer Mohamed Omar Jama.

En förklaring till att det blev mer fysiskt spel berodde till stor del på at planen var stenhård och tjejerna därför hade svårt att hantera bollen.

Men segern var välbehövli­g – inte minst för att Halmia nästa lördag möter obesegrade serieledar­en Borgeby på bortaplan.

– Vi har inte presterat så bra i de senaste matcherna så därför var det skönt att vi tog en trepoängar­e i dag.

Bäst betyg i Halmia kvitterade målvakten Sara Johnsson ut tillsamman­s med båda inhopparna Emmy Zetterberg och Nellie Andersson, som kom in med energi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden