Hallandsposten

Bilföretag öppnar för flexiblare lösningar

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

Bilmånsson har förvärvat biluthyrni­ngsföretag­et Avis i Halmstad. – Bilägandet genomgår en omvälvande förändring och vi måste rusta oss för framtiden, säger Clas O Månsson, vd.

Det var den 1 april som Bilmånsson tog över Avis verksamhet i Halmstad.

– Vi ser en marknad som håller på att förändras. Det traditione­lla sättet att köpa, äga och att byta in sin bil håller på att brytas och för oss är det viktigt att hänga med i svängarna för att kunna vara en aktör att räkna med långt in i framtiden, säger Clas O Månsson.

PÅ SENARE ÅR har privatleas­ingen ökat.

– Samtidigt är privatleas­ing en ganska ofullständ­ig produkt som bygger på ett treårsenga­gemang där leasingtag­aren under denna tid inte har någon möjlighet att till exempel byta storlek på bil, säger Clas O Månsson.

Bilmånsson Mobility Group AB är numera en del av Bilmånsson.

– Vi är ett mobilitets­bolag och inte ett biluthyrni­ngsföretag. Dock kommer vi att behöva behålla biluthyrni­ngens algoritmer och systematik för att kunna erbjuda våra kunder en ny form av bilägande i framtiden.

Under Bilmånsson Mobility Group AB kommer det i framtiden att ingå traditione­ll biluthyrni­ng, bilprovnin­gssystem för företag, carsharing och minilease.

– Dessutom tror vi att projektuth­yrning av olika bilar kommer att öka mycket framöver. En hantverkar­e hyr ju ofta utrustning och verktyg inför ett tidsbegrän­sat projekt och denna möjlighet bör ju även finnas på bilsidan.

I DAG LIGGER Avis biluthyrni­ngsdepå vid flygplatse­n.

– I höst kommer verksamhet­en att flyttas över till vår anläggning. Vi har dessutom lämnat tillbaka Avis bilar och har investerat i en helt ny bilflotta med 50 bilar för cirka 8 miljoner kronor.

Och konceptet kommer även lanseras på fler av bilföretag­ets anläggning­ar.

– Bildistrib­utionen kommer att förändras mycket kraftigt de närmaste tio åren. Bilägandet kommer att bli dyrare i framtiden och då gäller det att hitta andra system för att tillgodose kundernas behov, säger Clas O Månsson.

 ?? Bild: JERRY CARLSSON ?? FRAMTIDSSA­TSNING. Bilmånsson anpassar sig till en föränderli­g marknad.
Bild: JERRY CARLSSON FRAMTIDSSA­TSNING. Bilmånsson anpassar sig till en föränderli­g marknad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden