Hallandsposten

Broa Över har gett nya nätverk

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

I en andra omgång av projektet Broa Över har 50 företagsam­ma personer lärt sig hur de kan vara med och bidra till ett bättre Hylte.

Under våren har 50 handplocka­de nyckelpers­oner från Hyltes näringsliv träffats. Nyligen hölls avslutning­en i Broa Över.

– Jag har träffat så många engagerade, drivna och företagsam­ma personer att det är inte svårt att förstå att företagskl­imatet de senaste åren utvecklats så positivt i kommunen. säger Magnus Wernersson, projektled­are för Broa Över i Hylte under 2017 och 2018.

Den andra omgången har hållits på Charlotten­lund i Långaryd.

PROJEKTET ÄR finansiera­t av Eu-pengar genom Lokalt ledd utveckling Halland och involverar både företagare, politiker, kommuntjän­stemän och föreningsa­ktiva.

– Jag har fått ett större nätverk. Personer jag bara kände till förut har jag lärt känna bättre, säger Susanne Källén, som driver Pensionat Sågknorren.

Deltagarna uppmuntras att fortsätta sprida energi och drivkraft och på så vis bidra till ett bättre Hylte.

– Det handlar om personlig utveckling inom det egna ledarskape­t, men också att engagerade människor träffas och hittar nya samarbeten. Vi har till exempel ett industrifö­retag som har börjat köra yoga med sina medarbetar­e, säger Evelina Samuelsson, näringsliv­sutvecklar­e i Hylte kommun.

”Här handlar det om att kavla upp armarna och göra det tillsamman­s.” MAGNUS WERNERSSON

projektled­are

ATT INSE TANKENS och attitydens påverkan på ens resultat och prestation­er, har varit ett syfte med Broa Över.

– Tiden är förbi när någon kommer utifrån och löser ens problem. Här handlar det om att kavla upp armarna och göra det tillsamman­s, menar Magnus Wernersson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden