Hallandsposten

Första segern för Halmstads U21-lag

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Där satt den. Under måndagseft­ermiddagen tog Halmstads BK:S U21 sin första serieseger för säsongen när Göteborg besegrades med 3–2 på bortaplan. – Nu har vi gett oss chansen att spela oss kvar i allsvenska­n, säger tränare Billy Magnusson efter matchen.

GÖTEBORG HALMSTAD 2 3

Förutsättn­ingarna inför bortamötet mot Göteborg var solklara för Halmstads U21.

Seger och chansen att spela kvar i allsvenska­n levde i allra högsta grad.

Förlust och Halmstad skulle få inrikta sig på spel i en lägre division.

Och ett Halmstad med uppåtgåend­e form skulle visa sig leverera i Göteborg.

– Vi vann mycket boll och var modiga i spelet. De satte hög press på oss men vi vågade att spela oss ur den och det gav till slut resultat, säger Magnusson.

STRAX INNAN PAUS fick nämligen Marcus Mathisen på en drömträff som ledde till en Halmstadle­dning i paus.

– Vi pratade i paus om att vi skulle fortsätta på samma sätt även i andra med samma disciplin i försvaret och samma mod på planen, säger Magnusson. Sagt som gjort. Efter en timmes spel utökade Halmstad sin ledning till 0–2 när Rasmus Wiedesheim-paul spelade över bollen till Isac Harrysson som stötte bollen i mål.

En felpassnin­g i den 75:e matchminut­en ledde till en omställnin­g för Göteborg som kunde reducera till 1–2 genom Noah Alexanders­son.

Halmstad hade kontroll på matchen och när laget fick en frispark på kanten på offensiv planhalva, vann Marcus Mathisen en duell och bollen hamnade hos inbytte Alexander Johansson som tryckte in 1–3 till HBK.

DÅ ÅTERSTOD TIO minuter av matchen och även om Göteborg reducerade till 2–3 efter ett nytt mål från Alexanders­son med fem minuter kvar att spela, var det aldrig någon fara med Halmstads seger.

– Jag tycker att vi kontroller­ar det rätt bra och spelar både bra i defensiven och i offensiven, säger Magnusson.

Segern innebär att Halmstad har chansen att spela till sig en fortsatt plats i allsvenska­n.

– Matchen mot Helsingbor­g blir direkt avgörande nu. Vi måste vinna för att gå om Helsingbor­g och Trelleborg annars är det vi och Trelleborg som spelar i en lägre division, avslutar Billy Magnusson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden