Hallandsposten

Färdtjänst blir dyrare i Halland

- Redaktione­n@hallandspo­sten.se

20 procent. Med så mycket ökar kostnadern­a för färdtjänst i Halland i och med Hallandstr­afikens nya avtal med leverantör­erna.

I Halland ökar kostnaden för färdtjänst kraftigt, i och med ett nytt avtal som Hallandstr­afiken ingått med de olika taxibolag som kör runtom i länet.

– Ja, just för själva transporte­rna ökar kostnaden med runt 20 procent, och det här nya avtalet träder i kraft från första juli i år, säger Daniel Modiggård som är trafikplan­eringschef på Hallandstr­afiken. Varför har priset gått upp så mycket, jämfört med det förra avtalet?

– Vi har haft och har stora problem med leveransen, i form av

”Det här nya avtalet träder i kraft från första juli i år.” DANIEL MODIGGÅRD Hallandstr­afiken

sjukresor och färdtjänst. Det är främst härlett till södra Halland där vi haft stora problem, men också i andra delar av länet har vi skärpt till kraven på dem som ska utföra transporte­r åt oss. Okej, men varför blir det såpass mycket dyrare, mer konkret?

– Det är en blandning av olika orsaker. Vi har en ny upphandlin­gslagstift­ning i Sverige med start januari 2017 som vi har att efterfölja. Sedan har vi en ny lag sedan första juli förra året som berör arbetsrätt­sliga villkor i offentlig upphandlin­g. Därutöver har vi utökade krav på organisati­onen, såsom uppföljnin­g och liknande.

MARCUS ÅLSNÄS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden