Hallandsposten

SPORT. Svarta siffror när Hammersord­föranden valdes om

- LINDA WEINSTOCK HOCKEYETTA­N ISHOCKEY:

”Det känns jättebra. Nu är siffrorna granskade och summan är vad den är.”

PATRIK EMVALL

Under tisdagens årsmöte redovisade Halmstad Hammers det som de flesta redan hört. Svarta siffror. Ett gediget jobb ligger bakom att hockeyklub­ben vänt ett stort minus till strax över 100 000 kronor i eget kapital.

Halmstad Hammers ställdes inför en svår utmaning i höstas.

Klubben var tvungen att vända ett minus på drygt 1,5 miljoner till ett positivt eget kapital på 100 000 kronor för att klara elitlicens­en säsongen 2018/2019.

Ordförande Patrik Emvall ledde jobbet med att få ordning på klubbens ekonomi och under tisdagens årsmöte fick han och alla andra inblandade lön för mödan.

Ett pluskapita­l på 106 000 kronor redovisade­s inför den samlade skaran.

– Det känns jättebra. Nu är siffrorna granskade och summan är vad den är, säger Hammersord­föranden efter mötet.

NU HAR DESSUTOM kommande säsongs planering för att säkerställ­a intäkterna börjat.

I första hand kommer Shlmatchen mellan Linköping och Växjö att betyda mycket för klubbens ekonomi, men också kommande säsongs två Grindslant­er kommer att bli livsviktig­a för Hammers.

I budgeten för säsongen 18/19 ligger nämligen en post med en markant ökning på utgiftssid­an. Personalko­stnaderna förutspås öka med närmare 650 000 kronor då klubben bland annat anställer en kansliansv­arig i föreningen.

–För vår del hoppas vi att näringsliv­et ska vara med och visa sitt stöd för föreningen. Vi kommer att lägga fokus på att försöka få medlemmarn­a att hjälpa till mer med att skaffa sponsorer eftersom många säkert har olika kontakter med olika företag, säger Emvall och fortsätter:

– Det är vi och Halmstads BK som drar folk till matcherna och det är också vi som konkurrera­r om samma sponsorer. Nu hoppas jag att alla ser att vi har vänt det negativa till något positivt och att vi har en femårsplan och att det gör att företag vill stötta oss.

HAMMERS REDOVISADE OCKSÅ en femårsplan för hur organisati­onen ska byggas ännu starkare och där huvudmålet för A-lagsverksa­mheten är att ta sig till Hockeyalls­venskan 2023.

Ordförande­n Patrik Emvall valdes om på ett år och ledamötern­a Anette Pärna och Hans Backman på två år samt Jeanette Baard Ahlman och Johan Andersson på ett år. Suppleante­r på ett år blev Maria Runsten och Håkan Strömqvist.

Det delades också ut ett stipendium under årsmötet. Ansvariga för Gustavs Minnesfond delade i år ut priset till A-pojksspela­ren Gustav Kullman som förärades med en prischeck på 3 000 kronor.

 ?? Bild: JARI VALITALO ?? MANNEN MED KLUBBAN. Patrik Emvall valdes om på ordförande­posten i Halmstad Hammers och kunde under tisdagens årsmöte redovisa svarta siffror.
Bild: JARI VALITALO MANNEN MED KLUBBAN. Patrik Emvall valdes om på ordförande­posten i Halmstad Hammers och kunde under tisdagens årsmöte redovisa svarta siffror.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden