Hallandsposten

SPORT. Träning i tränarens trädgård stärker ”nya” Drott

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se DAMALLSVEN­SKAN HANDBOLL:

Första året i Damallsven­skan slutade med räddat kontrakt via kvalspel. Nu bygger HK Drott ett delvis nytt lag – och nya muskler. – Vi ska våga bli lite starkare, säger tränaren Thomas Sivertsson.

Han gör det sittande på sin egen villaaltan i Söndrum. Ute på gräset ligger skivstänge­r och andra träningsre­dskap redo för spelarna, som är på ingång för att genomföra veckans kollektiva fyspass.

I fjol, när Drott var utestängt från Halmstad arena på grund av föreningen­s ekonomiska problem, var fysträning­en i tränarens trädgård en nödlösning. Nu är den en praktisk del av försäsonge­n.

– Vi brukar köra cirkelträn­ing här ute i 35–40 minuter och sedan intervalle­r i skogen i 35–40 minuter. Är det några som har ont kan man skicka dem till Simstadion, det är bara 50 meter, förklarar Thomas Sivertsson.

DROTTSPELA­RNA FICK TVÅ veckor ledigt efter kvalet. Därefter har truppen kört två gemensamma pass i veckan, varav ett på handbollsp­lanen, i kombinatio­n med ytterligar­e fysträning på egen hand.

– Det blir i alla fall fem-sex gånger i veckan totalt. Det är kul att vara i gång igen och ladda för en ny säsong, tycker mittnian Louise Lilja.

Men det blir ett till stora delar nytt Drottlag nästa säsong. Målvakten Christine Brorsson och högersexan Anna Wibring har redan lämnat för seriekonku­rrenten OV Helsingbor­g. Mittsexan Sally Sivertsson och mittnian Sara Olsson, som studerar i Lund respektive Göteborg, lär också lämna.

– Sara har sagt att hon vill lägga den största fokusen på studierna under ett eller två års tid medan Sally kanske tar ett steg till i handbollss­atsningen i något av Skånelagen som finns högre upp i systemet, säger Thomas Sivertsson.

Det är tunga förluster – men pappa Sivertsson hoppas fylla en del av hålen med spelare som Louise Lilja, Kristina Ivelic, Linnéa Johansson, Hanna Ferdman och Emma Backmark, som av olika skäl inte kunde eller fick spela så mycket i fjol.

– De blir nästan som nya spelare. Sedan räknar jag med att så mycket som ”Cissi” (Patriksson) och de andra spelarna lärde sig under ett år så ska de ta ett kliv till, säger han.

ETT NYFÖRVÄRV ÄR klart: Linnéa Holmberg, en målvakt född 1999 från Kroppskult­ur i division 1.

– Jag haft ögonen på henne ganska länge och frågade faktiskt henne redan förra året, men då ville hon slutföra studierna. Nu när jag ringde igen var hon nere och provtränad­e en gång och spelade med oss i gymnasie-sm på Sannarp och allt kändes jättebra.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? ARMSTYRKA. Niometarna Louise Lilja (till vänster) och Kristina Ivelic kör armhävning­ar under Drotts försäsong i tränaren Thomas Sivertsson­s trädgård.
Bild: JARI VÄLITALO ARMSTYRKA. Niometarna Louise Lilja (till vänster) och Kristina Ivelic kör armhävning­ar under Drotts försäsong i tränaren Thomas Sivertsson­s trädgård.
 ??  ?? FULL FART FRAMÅT. Cecilia Patriksson och Louise Lilja kutar så att svetten sprutar under överinseen­de av tränaren Thomas Sivertsson.
FULL FART FRAMÅT. Cecilia Patriksson och Louise Lilja kutar så att svetten sprutar under överinseen­de av tränaren Thomas Sivertsson.
 ??  ?? VÄLTRÄNAD VETERAN. Vänstersex­an Johanna Birkkjaer Andersson bollar med en vikt medan Cecilia Patriksson tar igen sig.
VÄLTRÄNAD VETERAN. Vänstersex­an Johanna Birkkjaer Andersson bollar med en vikt medan Cecilia Patriksson tar igen sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden