Hallandsposten

Eklund skällde – och FFF gick upp i topp

- SIMON CARLSSON VÄRNAMO

Trots en ledning efter första halvlek fick sig Falkenberg­s Ff-spelarna en utskällnin­g i paus. – Med all rätt, vi gjorde det inte bra. Men jag tycker att vi tog det till oss och höjde oss i andra, sa Per Karlsson efter seger med 4–1 mot Värnamo.

IFK VÄRNAMO FALKENBERG 1 4

”Fotboll är en märklig sport”. Orden kom från klubbchef Patrik Lundgren under pausvilan. Falkenberg­s FF hade gjort säsongens kanske sämsta halvlek men på något märkligt sett ledde man med 2–1.

– Vi var inte alls med i matchen från början. Vi hade ingen aggressivi­tet i duellspele­t och saknade lite ”jävlar anamma”. Är man inte på hugget så blir man straffad, sa tränare Hasse Eklund.

– Ja det blev det väl. Vi hade bjudit in Värnamo en gång redan i matchen och vi ville inte göra det en gång till.

ERIK PÄRSSONS TIDIGA ledningsmå­l borde ha gett laget arbetsro. Men knappt en närkamp gick i bortalaget­s favör och Värnamo tryckte ner de nya serieledar­na.

Det var dock ett stort misstag som skulle skapa kvittering­en.

– Jag försökte hitta in till ”Stoffe” och spelade väl lite för svårt. De får ett friläge och sätter den, ett misstag som tar dem in i matchen, sa Per Karlsson om sitt missade uppspel.

Hasse Eklund var kritisk till baklängesm­ålet.

– Det är lite okoncentra­tion. Vi är inte tillräckli­gt ödmjuka inför uppgiften, tänker att Värnamo ligger sist och att vi kan lattja bort dem men det funkar inte så i Superettan.

Per Karlsson skulle dock få revansch. Efter en frispark låg bollen helt plötsligt framför hans fot och helt ren kunde han enkelt lägga in den i mål.

ANDRA HALVLEK BÖRJADE hafsigt. Men även då kom det ett tidigt mål från FFF. Robin Östlind klippte till på volley efter att Mahmut Özen fick slå sitt inlägg två gånger om.

– Det är bara att konstatera att jag har ett par spelare som är i form och gör matchavgör­ande saker. 3–1 var viktigt och vi kunde spela på resultatet, sa Hasse Eklund.

FALKENBERG­S FF TOG i och med segern över serieledni­ngen från Örgryte som nu väntar på söndag i en strykjärns­het seriefinal.

– Vi är starka i år. Vi vinner de här matcherna fast att vi inte spelar speciellt bra. Man måste ha sådant med sig om man ska vara med i toppen, sa Per Karlsson.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV ?? EXTRA SKÖNT. Per Karlsson gav bort 1-1 men tog sedan revansch med ett viktigt ledningsmå­l precis innan pausvilan.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV EXTRA SKÖNT. Per Karlsson gav bort 1-1 men tog sedan revansch med ett viktigt ledningsmå­l precis innan pausvilan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden