Hallandsposten

Tempofatti­gt Bois kammade noll

- MATTIAS NILSSON

Efter derbyförlu­sten mot Falkenberg kom en ny smäll för Varbergs Bois. Degerfors vann med 1–0 och segersånge­n ekade.

VARBERGS BOIS DEGERFORS 0 1

– Otroligt jobbigt. Helst skulle man vilja gå på toaletten och sätta in öronproppa­r, sa Hampus Bohman.

Det var inte Varbergs Bois dag den här gången heller. Spelet som visades upp i första halvlek var tempofatti­gare än lågenergil­amporna på Ikea.

– Vi har mycket boll och rullar runt från kant till kant, men inga farliga lägen. Det var lite uddlöst framåt, fortsatte nyförvärve­t från Ljungskile SK.

Perparim Beqaj hade Bois enda avslut på mål i första halvlek. I andra var han också framme och nickskarva­de på Nahom Girmais hörna.

– Värmen spelar roll, det var otroligt kvavt, men vi kan inte skylla på det att vi inte skapar fler målchanser. Jag vet inte vad det är. Det är väl en blandning att vi inte löper för varandra och sedan oskärpa i sista tredjedele­n, sa Hampus Bohman, som serverade Teddy Bergqvist i djupet – som drev vidare men inte fick någon straff i duellen med Erik Lindell.

Nej, den riktigt vassa chansen stod Hampus Bohman för. Efter en hörna landade bollen hos honom utanför straffområ­det han fick på ett tungt skott som Dario Miskic mirakelräd­dade.

– Målvakten måste ha stått felplacera­d eftersom han tog den. Nio av tio gånger går ett sånt skott in. Sen ser man (Kevin) Wrights strumprull­are gå in vid bortre (i 73:e minuten). Då förstår vi att vi inte är i zonen att ta tre poäng, sa Bois tränare Joakim Persson efter matchen.

Albert Ejupi klev av i slutet av första halvlek. Redan under uppvärmnin­gen kände han hur det högg till i ljumsken, men valde att spela.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? DEPPIGT. Varbergs Bois kommer till Hallandsde­rbyt mot Halmstads BK på lördag som förlorare efter 0–1 hemma mot Degerfors.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN DEPPIGT. Varbergs Bois kommer till Hallandsde­rbyt mot Halmstads BK på lördag som förlorare efter 0–1 hemma mot Degerfors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden