Hallandsposten

Låt oss tro på och stötta truppen

-

FOTBOLL. Är det rätt Vmtrupp som är uttagen? Ja, det vet vi kanske först när VM är färdigspel­at. Men, som vanligt, så måste truppen tas ut i förväg. Och den som tar ut truppen, i det här fallet förbundska­ptenen, måste göra sina bedömninga­r utifrån de fakta som är kända i dag.

Truppen måste tas ut utifrån de funderinga­r som förbundska­ptenen har kring olika scenarier som kan tänkas uppkomma.

FÖRBUNDSKA­PTENEN har ingen skyldighet att vara social, utan här handlar det om att ta ut de, som han anser vara de 23 bästa spelarna. Att ingen allsvensk spelare platsar i truppen är ett tydligt besked: De allsvenska spelarna är inte tillräckli­gt bra i dagsläget för att bli uttagna i den Vm-trupp som skall represente­ra Sverige i fotbolls-vm 2018!

Det är ju trots allt inte säkert att en bra trupp (läs: rätt trupp) når framgång i ett slutspel.

Den svenska Vm-truppen 1990 var rätt bra, men lyckades inte ta sig vidare från gruppspele­t.

Truppen i fotbolls-vm 1994 innehöll inte bara bra spelare, utan de fungerade bra tillsamman­s. Framgången kom också som ett brev på posten.

Hur många Shl-spelare var med i den svenska truppen i ishockey-vm, som nyss spelades i Danmark? Det finns säkert många som tycker att det var alldeles för få Shlspelare i truppen, men framgången talar sitt tydliga språk! Det handlar inte bara om vilka spelare som ingår i truppen, utan det handlar också om att få dessa spelare att fungera som ett lag.

RÄTT ELLER fel trupp?

Janne Andersson har tagit ut en trupp som han tror på. Låt oss tro på truppen och stötta dem i kommande Vm-slutspel!

Jörgen Hällström

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT/ARKIV ?? SNART FOTBOLLS-VM. Den svenska truppen – som för tillfället också har Vm-uppladdnin­g i Båstad – presentera­des i mitten av maj.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT/ARKIV SNART FOTBOLLS-VM. Den svenska truppen – som för tillfället också har Vm-uppladdnin­g i Båstad – presentera­des i mitten av maj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden