Hallandsposten

Deras husdröm blir del i tv-serie

LAHOLM: Makarna Englund renoverar ett hus i Mellbystra­nd. Nästa år kan du följa deras arbete i programmet Husdrömmar.

- CARINA NILSSON cn@hallandspo­sten.se 010-471 50 97

Pernilla Brandt Englund och Conny Englund har två hus och en sommarstug­a tillsamman­s. Men var de slutligen kommer att bosätta sig får vi se först nästa år när programmet Husdrömmar visas på SVT.

Pernilla och Conny bor sedan 18 år tillbaka i ett stort hus med vacker sjöutsikt i Markaryd. Båda driver sina egna företag, Conny som kakeloch plattsätta­re och Pernilla som inredare. Dessutom har de tre barn, tre katter och en hund.

– Men vi har alltid längtat efter havet, så för några år sedan byggde vi en sommarstug­a i Skummeslöv­sstrand. Dit brukar vi åka nästan varje helg, och där kan vi verkligen koppla av, säger Pernilla.

Trots att de hade två fina hus fortsatte Pernilla ändå att kika på bostäder till salu.

– Det är alltid spännande, och någonstans kanske det där perfekta huset dyker upp, säger hon.

I MELLBYSTRA­ND HITTADE de ett hus från 1950-talet som var ritat av Svend Bögh-andersen. Pernilla blev nyfiken och tog med sig dottern på visningen.

– När vi kom in fick jag en väldigt go känsla i huset. Men det var ju inte så att vi behövde ett tredje hus, säger hon.

Villan blev dock inte såld på en gång. Då bestämde sig Conny och Pernilla för att köpa, renovera och sälja villan.

– Det kändes som en fantastisk möjlighet med de kunskaper och erfarenhet­er vi har tillsamman­s, säger Pernilla.

– Pernilla brukar ha rätt, så hon fick bestämma, säger Conny.

NÄR DE VÄL fick lån av banken drog de i gång sitt nya husprojekt. Då fick Pernilla också idén att de kunde kontakta Tv-programmet Husdrömmar med arkitekten Gert Wingårdh och Anne Lundberg.

– Jag sade precis som det var, vi har tre drömhus, men vi vet inte riktigt vilket vi kommer att bo i. Vi kom med i programmet, och Tv-teamet har nu varit här några gånger och filmat.

Paret har jobbat hårt med renovering­en, men de har inte haft ambitionen att göra allting själva.

– Vi har tagit in hjälp till sådant som vi inte kan och inte hinner med, såsom el, rörmokeri och en del murningsar­beten. Vi tullar aldrig på kvaliteten, utan vill göra allt rätt från grunden. Vi har också haft stor hjälp av Gert. Han är väldigt kunnig och lätt att ha att göra med, säger Conny och fortsätter:

– Vi har också lyssnat mycket på hans råd. Vi har till exempel bevarat en stor del av Ölandssten­en som finns runt huset, trots att jag själv inte gillar den, säger han.

PARET RÄKNAR MED att huset ska vara klart i maj-juni i år.

– Sedan är tanken att provbo här en period innan vi bestämmer oss för hur vi ska göra. Det blir nog svårt att släppa huset, för det kommer att bli så coolt, säger Pernilla.

– Jag är lite rädd att vi tappar känslan av avkoppling som vi har när vi åker hit på helgerna om vi skulle bo här året runt, säger Conny.

– Hur det än blir är det förstås ett i-landsprobl­em att ha flera fina hus att välja mellan, säger Pernilla.

I FLERA AV de tidigare avsnitten i Husdrömmar knakar det rejält i relationer­na. Conny och Pernilla håller med om att det tar på krafterna att renovera hus.

– Visst är det tufft, man blir trött och sliten, säger Conny.

– Samtidigt har vi jobbat ihop i flera projekt tidigare. Vi brukar även åka iväg på lite lyxiga hotell några gånger om året, bara Conny och jag, för att få tid att rå om varandra och ladda batteriern­a, säger Pernilla.

Hur Pernilla och Connys husdrömmar slutar är det alltså ingen som vet än.

– Lite läskigt är det, att vara med i ett tv-program som man inte ens själv vet slutet på, säger Pernilla.

Programmet sänds i början av nästa år.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? BYGGER OM. Conny Englund och Pernilla Brandt Englund håller på att renovera ett hus, ritat av arkitekten Svend Bögh-andersen.
Bild: CARINA NILSSON BYGGER OM. Conny Englund och Pernilla Brandt Englund håller på att renovera ett hus, ritat av arkitekten Svend Bögh-andersen.
 ??  ??
 ??  ?? TREDJE HUSET. Pernilla Brandt Englund och Conny Englund renoverar ett hus i Mellbystra­nd och medverkar i nästa års Husdrömmar på SVT. Huset är ritat av Svend Bögh–andersen. Pernilla och Conny är otroligt noga med val av material, men har också behållit...
TREDJE HUSET. Pernilla Brandt Englund och Conny Englund renoverar ett hus i Mellbystra­nd och medverkar i nästa års Husdrömmar på SVT. Huset är ritat av Svend Bögh–andersen. Pernilla och Conny är otroligt noga med val av material, men har också behållit...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden