Hallandsposten

Drogtrio ska sitta inne länge

- ANDERS HOLMER

En kartong på vardagsrum­sgolvet med knark för över en miljon kronor leder till långa fängelsest­raff för två män och en kvinna. En 26-åring och en 22-åring döms till fyra och ett halvt år, medan en 20-åring får tre år.

HP har tidigare berättat om hur 22-åringen stoppades av polisen när han cyklade längs Carl Kuylenstje­rnas väg med 4 000 tabletter Tramadol, värda över 120 000 kronor, i ryggsäcken.

Vid husrannsak­an hos kompisarna han just besökt på Maratonväg­en, en 26-årig man och dennes 20-åriga flickvän, fann polisen ännu större narkotikam­ängder. I en låda intill vardagsrum­ssoffan fanns det 3 200 Tramadol i likadana förpacknin­gar som i ryggsäcken, drygt 5 000 tabletter ecstasy och 90 gram kokain med ovanligt hög renhetsgra­d.

I lägenheten fanns även skuldlisto­r, skrivna av kvinnan, samt en våg och särskilda förpacknin­gspåsar. Polisen fann även 22-åringens fingeravtr­yck inuti emballagen.

Åklagaren hävdade vid rättegånge­n att värdet på narkotikan överstiger en miljon kronor.

I domen skriver tingsrätte­n att alla måste ha varit delaktiga i administra­tionen av narkotikan, även om kvinnans del varit lite mindre.

Straffskal­an för grovt narkotikab­rott är fängelse i lägst två år och högst sju år. Tramadolta­bletterna motsvarar ett års fängelse, men både kokainet och ecstasyn motsvarar var för sig grovt brott.

Rätten dömer därför männen till fyra och ett halvt års fängelse. Kvinnans brott motsvarar egentligen fyra års fängelse, men på grund av sin unga ålder får hon bara tre år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden