Hallandsposten

Polishögsk­ola ska utredas ännu ett varv

- ANDERS HOLMER

I ett svar till de halländska riksdagsle­damöterna Hans Hoff (S) och Ola Johansson (C) skriver justitiemi­nister Morgan Johansson (S) att regeringen inte beslutar om en ny ort för polisutbil­dning förrän Polismyndi­gheten tagit ställning.

Ola Johansson (C) har i en skriftlig fråga till justitiemi­nistern frågat när beslutet om placering av en ny polishögsk­ola i Västsverig­e kommer. Han påminner om att ministern vid sitt besök i Halmstad i början av maj lovade ett beslut före valet.

”Det är oroande om en debatt om den nya utbildning­ens utformning och inriktning stör beslutspro­cessen”, påpekar Ola Johansson.

Hoff undrar i sin fråga ifall regeringen kommer väga in att andelen statliga jobb i Halland är lägst i landet när beslut ska tas om lokaliseri­ngen av den nya polishögsk­olan.

I sitt svar till de båda skriver Morgan Johansson att regeringen i juli förra året gav Polismyndi­gheten i uppdrag att undersöka förutsättn­ingarna för en ny polisutbil­dning i södra Sverige och en i västra.

Han påpekar att Polismyndi­gheten förordade Malmö som placerings­ort i Sydsverige, vilket därför blev regeringen­s beslut.

När det gäller Västsverig­e tog justitiemi­nistern emot Polismyndi­ghetens slutredovi­sning den 22 maj. I denna står dock att myndighete­n vill fortsätta att undersöka förutsättn­ingarna – och därför väntar regeringen på ett besked innan något beslut kan tas. Inget sägs om andelen statliga jobb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden