Hallandsposten

SPORT. Norsk mittsexa klar för HK Drotts damer

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Drott har gjort klart med sommarens andra nyförvärv. Norska mittsexan Vilde Steinlund, 20, ansluter från division 1-laget Karlskrona Flottan.

Det allsvenska Halmstadla­get räknar med att linjeprofi­len Sally Sivertsson, som studerar i Lund, lämnar för ett skånskt elitlag inom kort.

Vilde Steinlund, som har norska Bardu IL som moderklubb men har bott i Sverige sedan högstadiet, är tänkt att fylla luckan i truppen.

– En god mittsextyp. Hon har Heidi Löke som förebild och vill pröva sina vingar lite högre upp. Hon har varit här och provtränat en gång och gjorde jättebra ifrån sig, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson till HP och fortsätter:

”Jag tror att hon kommer att passa in jättebra i vårt spel.” THOMAS SIVERTSSON tränare i Drott

– Jag tror att hon kommer att passa in jättebra i vårt spel. Vi spelar ju extremt mycket med ett snabbt rullespel och mittsexor som delar och ska vara spelbara.

Karlskrona Flottan slutade på nionde plats som nykomlinga­r i division 1 södra under den gångna säsongen, men klarade sig kvar via kvalspel.

Vilde Steinlund själv säger i ett pressmedde­lande från Drott:

– Denna säsongen som var gjorde jag 63 mål på 20 seriematch­er och 17 mål på 5 matcher under kvalet. Jag hoppas på att utvecklas som handbollss­pelare i allmänhet, men speciellt i anfallsspe­let där jag anser att jag har störst förbättrin­gspotentia­l. Jag ser även fram emot att lära känna nya lagkamrate­r och en ny förening på en högre nivå.

Hon blir Drotts andra nytillskot­t i sommar efter målvakten Linnéa Holmberg från Kroppskult­ur. Klara förluster är målvakten Christone Brorsson och högersexan Anna Wibring till OV Helsingbor­g samt niometaren Hanna Bergquist, som tar en ny paus från handbollen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden