Hallandsposten

SPORT. Pärna lämnar Hammers – klar för Vimmerby HC

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Han gjorde 49 poäng på 33 matcher i Halmstad Hammerströ­jan under den gångna säsongen och fick chansen att hjälpa BIK Karlskoga till nytt Hockeyalls­venska kontrakt. Det blir dock ingen fortsättni­ng i Hammers för Martin Pärna.

24-årige forwarden Martin Pärna styr skridskorn­a mot Ostkusten och kommer säsongen 2018/2019 att spela för Vimmerby HC.

Varför blev det Vimmerby?

– När sportchefe­ns ringde mig presentera­de han ett väldigt bra upplägg. Sedan en tid tillbaka har jag velat röra på mig och då kändes Vimmerby som det bästa alternativ­et. Men jag har haft två bra år i Halmstad.

Hur långt sträcker sig kontraktet?

– Kontraktet är skrivet på ett år.

Vad hoppas du uppnå med att spela i Vimmerby?

– Jag hoppas på att utvecklas mer. Jag hoppas även kunna ta nästa kliv där.

Vad kommer du få för roll i laget?

– Jag kommer att ha samma roll som jag hade i Halmstad.

Någon spelare i laget som du känner till sedan tidigare?

– Nej, det finns ingen spelare jag känner i laget, men man känner väl till de flesta eftersom jag har mött dem tidigare.

Vad vet du om Vimmerby som stad?

– Jag vet inte så mycket om staden mer än att Astrid Lindgrens värld finns där.

Hur känns det att få möta forne kedjekompi­sen Gustaf Berling i Troja och stå på andra sidan från de andra forna lagkamrate­rna i Hammers under kommande säsong?

– Det kommer att blir skoj att få möta Berling. Det kommer bli en tävling mellan oss vem som gör flest mål, säger Pärna och skrattar.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? LÄMNAR HAMMERS. Martin Pärna spelar inte i Hammers kommande säsong. Han har skrivit på ett ettårskont­rakt med Vimmerby HC.
Bild: KRISTER ANDERSSON LÄMNAR HAMMERS. Martin Pärna spelar inte i Hammers kommande säsong. Han har skrivit på ett ettårskont­rakt med Vimmerby HC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden