Hallandsposten

KULTUR. Blåval rockar loss som förband på Kajskjulet

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

I kväll rockas det loss på Kajskjulet i Halmstad, det är nämligen så att Abramis Brama anländer till staden. Förband är inga mindre är det lokala rockbandet Blåval. – Det är riktigt coolt, säger Gustav Bronelius, basist i lokalbande­t.

Blåval består av fyra killar från Halmstad och gillar rockmusik. De bildade sitt band för ungefär sex år sedan.

– VI HAR lirat ihop i cirka 13 år, fast i olika band. För sex år sedan bestämde vi att bilda Blåval och innan har vi spelat rätt mycket hårdrock och metal, nu spelar vi något mjukare rock, säger Gustav Bronelius.

Gruppen har från första början haft som mål att få vara förband åt Abramis Brama. Hur kommer det sig att ni hade det som mål?

– Vi har alltid tyckt att bandet är väldigt bra, och jag har lyssnat på dem sedan jag var typ 14 år. Förra året var första gången som vi var förband åt dem och vi trodde inte riktigt att det var sant när vi fick förfrågan. Nu får vi vara det igen och det är riktigt häftigt, säger Gustav.

Medlemmar i Blåval är Gustav Bronelius (basist), Andreas Sivertsvik (gitarr), Johannes Ney (trummor) och Jonatan Ney (sång). De har gjort cirka 16 rockiga låtar.

I GÅR VAR de support åt Abramis Brama i Helsingbor­g, och i kväll är det Halmstads tur.

– De har en liten västkusttu­rné. De har även spelning i Varberg men då är inte vi med, säger Gustav.

Abramis Brama är ett svenskt rockband och startades 1997. Den 20 april släppte gruppen sitt sjunde album och heter ”Tusen år”. I kväll tar de sig an Kajskjulet­s musikscen.

 ?? Bild: JMW ?? FÖRBAND. I kväll är bandet Blåval från Halmstad förband åt rockbandet Abramis Brama på Kajskjulet.
Bild: JMW FÖRBAND. I kväll är bandet Blåval från Halmstad förband åt rockbandet Abramis Brama på Kajskjulet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden