Hallandsposten

Albin Lee Meldau imponerar på debuten

- JOHAN LINDQVIST

SOUL

ALBIN LEE MELDAU About you (Sony)

Om det vet man förstås inte mycket. Det är så många olika saker som påverkar. Men oavsett vad som händer kan Albin Lee Meldau vara stolt över sitt debutalbum. Precis som Sarah Klang är det här ännu en göteborgar­e som känns som en ”färdig” artist redan på första skivan och som har en egen ton, en egen struktur i musiken.

PLATTAN INLEDS MED stillsamma Before & after och rimligen finns det ingen lyssnare som inte omedelbart fångas av Albins sång.

Sedan skakas det lite rumpa i The Weight is gone, tredje låten är mer suggestiva I need your love med sin radiorefrä­ng som skulle kunna vara exempelvis en Tove Lo eller Lykke Li-låt. Och därmed har Albin Lee Meldau direkt bränt av tre singlar. Stark öppning.

Plattan håller dock betydligt längre än så. About you är soft ”knäppa med fingrarna-soul”, I beg är fläskig gospelpop och 6th street är en minimusika­l där såväl Curtis Mayfield som en ung Bruce Springstee­n finns med i rollistan. Albumet avslutas i kontemplat­ion med trösterika psalmen Same boat.

ALBIN LEE MELDAU lär säkerligen slipa diamanter ur Så mycket bättre-kollegorna­s låtar. Men det är den egna musiken som kommer bära honom mycket längre än så.

 ?? Bild: HANNES OJENSA ?? REDO. Albin Lee Meldau är ännu en göteborgar­e som känns som en färdig artist redan på första skivan, skriver Johan Lindqvist.
Bild: HANNES OJENSA REDO. Albin Lee Meldau är ännu en göteborgar­e som känns som en färdig artist redan på första skivan, skriver Johan Lindqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden